Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)
Maslovo-medové sušienky z ovsených vločiek
[ recept č. 46252 zo dňa 24.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g jemnych ovsenych vlociek, 50g celozrnnej muky (alebo 250g ovsenych vlociek a ziadna muka), 130g masla (obsah tuku min.80%, proste to najmaslovejsie maslo,ake najdete), 50g cukru, 50-70g medu, 1 CL prasku do peciva, 1 vajicko, 50g sekanych alebo mletych orechov (pripadne aj slnecnicove alebo ine semienka, ja som dala asi 1PL slnecnicovych).
POSTUP PRÍPRAVY
Original recept je od Avanky zo stranky Varecha, ktorej zanho velmi pekne dakujem. Ako inak, musela som si ho pozmenit. A vy mozete kludne menit dalej a pridat do keksikov susene ovocie, viac druhov orechov, sekanu cokoladu... Link na Avankin recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/susienky-z-ovsenych-vlociek/4231-recept.htmlkoment1
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
V miske si vyslahame zmaknute maslo, cukor, med a zltok. Mnozstvo cukru a medu si upravte podla seba, ja som dala 50g cukru a 50g medu a keksiky su jemne sladke, ale take som presne chcela :-) Do vyslahanej masy primiesame zmiesane suche suroviny, teda vlocky, muku, prasok do peciva, orechy. Rucne zmiesame a nakoniec pridame sneh z 1 bielka. Rukami vymiesime lepive cesto, ktore mozeme rozvalkat a vykrajovat keksiky alebo ako ja, odoberat z neho kusky, vytvarovat v ruke gulku a na dlani splostit na keksik (priborovym nozom potom preniest na plech). Keksiky som robila hrube asi 0,5cm. Na plechu s papierom na pecenie alebo jemne natretom olejom a vysypanom hrubou mukou upecieme do zlatista. netrva to dlho, treba odsledovat podla rury. Horuce su trochu makke,ale chladnutim spevneju.
Hotove keksiky treba nechat poriadne vychladnut a najlepsie aj par hodin nechat v zavretej doze,aby sa zvyraznila maslova chut. |
![]() |
tak tato fotka mi naozaj nevysla, ale chcela som ukazat,kolko vyjde z jednej davky. nabuduce robim urcite dvojnasobnu :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Romana B. (Petoro) ID 54428 (29.8.2017, 12:59) |
Mňam, sú skvelé . Mne icj vyšlo 32  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika Z. (veroninika) ID 206093 (14.11.2014, 16:54) |
fantasticke, recept ukladam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.10.2014, 20:37) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana H. (Zewa) ID 21539, mimibazar.sk/zewa (23.3.2014, 19:16) |
Tak na tomto recepte je len jeden problem - mala davka . Zjedli sa skor, ako stihli vychladnut a nieto este zavriet do krabicky a pockat, kym sa maslo rozvonia . Vyyyborne su. Mnam. Nabuduce urobim minimalne dvojitu davku. Dakujem za receptik . BTW. namiesto celozrnnej muky som dala mandlovu muku. Mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana M. (AdaMat) ID 296311 (15.3.2014, 18:16) |
Namiesto medu javorový sirup, cukor trstinový a trochu arašidového masla a boli vvyyýborné. Pre niekoho možno málo sladké, pre mňa akurát. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana K. (Adulienkalienka) ID 98108 (17.2.2014, 19:32) |
Skvely receptik, dakujeme Velkym plusom je, ze ho mozu konzumovat aj pacienti s diagnózou histaminovej intolerancie, pokial sa namiesto prasku do peciva pouzije soda bikarbona alebo vinny kamen...a namiesto orechov napr. mandle. Vyborna a zdrava pochutka, keksiky nam uz rozvoniavaju v kuchyni na stole a urcite ich budeme piect castejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2014, 13:48) |
Adka, som velmi rada, ze keksiky chutia. su naozaj velmi vdacne a ja dakujem za mily komentar.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (MONIBONI) ID 27788 (30.10.2013, 9:16) |
dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (31.10.2013, 19:56) |
za malicko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Linda G. (lindaliu) ID 83129, mimibazar.sk/lindaliu (17.8.2012, 21:01) |
ahoj tak ja som dnes vyskusala susienky a neviem este ci sa vydarili lebo uz vecer sladke nejem tak som zvedava rano...trochu som si pozmenila a dala som tam este za lyzicu arasidoveho masla a dve lyzice kokosu hadam sa vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2012, 19:47) |
Lindus,tak verim, resp. som si ista,ze su fajnucke. arasidove maslo nemoze nic pokazit a kokos tiez nie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Linda G. (lindaliu) ID 83129, mimibazar.sk/lindaliu (21.8.2012, 20:11) |
Ano ano, dnes som uz piekla druhy krat su fakt uzasne a ten kokos a arasidove maslo tam strasne dobre chutia Dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mojicka) ID 223604 (4.3.2012, 9:49) |
výborný receptík milujem tie sušienky chcem sa opýtať, ako dlho asi vydržia čerstvé? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.3.2012, 11:23) |
Monika, ja som ich mala v zatvorenej doze a na par kuskov som zabudla. po tyzdni boli stale vyborne, tak ratam,ze vydrzia aj dlhsie. len ich treba zavritet do vzduchotes. nadoby  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika K. (mojicka) ID 223604 (5.3.2012, 11:13) |
ďakujem krásne som z nich úplne nadšená, už ma ani nenapadne kupovať si keksy plné éčok v obchode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 5.3.2012, 19:09) |
za malicko, ja som tiez velmi vdacna autorke receptu, s keksikmi nie je vela roboty a naozaj clovek vie, co zje. mimochodom, ked robim tieto skotske maslove susienky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23698&user=61360 zvyknem ich v doze zamrazit a tak si odlozit na neskor, takze si myslim,ze tieto budu na mrazenie tiez v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.2.2012, 21:06) |
, mám v zálohe tzv.horolezecké sušienky.Urobím a snáď sa aj dokopem k tomu aby som ich sem vložila.Ale sú fajnové, so slnečnicovými semiačkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2012, 10:47) |
Lubka, urcite pridaj recept, slnecnicove mame radi budem cakat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília O. (milkao) ID 167347 (24.2.2012, 20:54) |
Prajem pekný večer.Chcela by som vedieť na akej teplote sa tie úžasné sušienky pečú a asi ako dlho.Ďakujem Milka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2012, 10:47) |
Milka, pri original recepte pise 180 stupnov, takze podla rury tak, ako zvycajne pecies zakusky. a ako dlho, to tiez zavisi od rury, ja som piekla asi 10min maximalne. treba sledovat, aby boli pekne do zlatista.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (24.2.2012, 20:25) |
Janik, vyzeraju super a urcite vyskusam aj ja s tvojimi obmenami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2012, 10:48) |
dakujem, Zuzka, verim,ze budu chutit. ja som ich musela schovat, aby sa nezjedli este teple a stihli trosku "dojst" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2012, 18:57) |
Sofika, akekolvek naozajstne cerstve maslo s obsahom tuku min.80%. nie margarin ani Rama a pod. v podstate, mozes pouzit aj margarin,ale to uz nebude mat tu fajnovu maslovu chut a to mi na susienkach chuti najviac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (24.2.2012, 17:41) |
Janík, ak dám len múku bez ovsených? Iná chuť, ale môže byť nie? Inak krásny obrúsok alebo utierka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2012, 17:43) |
Ivka,naozaj neviem, vyskusaj. alebo bezlepkovu muku a napr. sojove vlocky? alebo nejake vlocky, ktore mozes. je to mala davka, treba zaimprovizovat, ono sa nieco podari (a ked nie, mozes si urobit z nepodarku zaklad na nepecene gulky alebo "podmaz" pod cheesecake napriklad) jo a dakujem, tie utierky som dostala na meniny este davno davno, lebo boli medvedikove a tak si ich setrim, aby ostali dlho krasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |