
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Vianočný pečený kapor[ recept č. 4674 zo dňa 27.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 menší kapor ( asi 1,5 kg), 3-4 jablká, 5 strúčikov cesnaku, 3-4 cibule, rascu, soľ, 1,5 dl vína, maslo POSTUP PRÍPRAVY Očistené jablká nakrájame na tenšie mesiačiky, cibuľu pokrájame na kolieska a cesnak pretlačíme. Umytého kapra bez hlavy potrieme z vnútra aj z vonka pretlačným cesnakom, osolíme, posypeme rascou. Do kapra dáme striedavo cibuľu a jablká. Kapra dáme do maslom vytretého pekáča (radšej menší), zbytok jabĺk a cibule uložíme okolo. Na kapra položíme ešte plátky masla, polejeme asi 1 dl vína a prikryté dusíme asi 15-20 minút. Potom kapra odkryjeme, otočíme, polejeme zbytkom vína a odkryté dopečieme asi 10 minút. Recept je dobrý aj s bielym aj s červeným vínom. Podávame s opekanými zemiakmi. |