Monika M. (monci81) ID 46679 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)
Špaldové palacinky-mňaaaaaaam
[ recept č. 46803 zo dňa 22.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Inšpirovala som sa Jana B. (Nijja) ID 1003.Základ zostal,len som si niečo upravila.\\r\\n\\r\\n3 dcl mlieka,2 dcl vody,1 dcl oleja,2 vajíčka,180-190 g špaldovej celozrnnej múky,vanilkový cukor(ak robíte naslano,tak vynechajte),štipka soli,citronová kôra (nemusí byť)
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spolu krásne zmiešať a môžete sa pustiť do práce.Cesto by malo byť trošičku redšie,ako na klasické palacinky,špaldová múka sa ťažšie rozteká,tak aby neboli príliš hrubé.Rovnako,ako v origináli,aj tu stačí olej na panvicu len pod prvú,potom už netreba.Sú úžasné,mňamkové a proste geniálne (prepáč janka,ale fakt ich iný výraz lepšie nevystihuje,-) ) |
Ivana L. (ivanashaggy) ID 322021 (21.8.2016, 7:12) |
Chuťovo sú fajné, len neviem, čím to je, že sú tvrdé a nedaju sa vobec zrolovat po natreti. Lamu sa mi. Z receptu som vsetko dodrzala. Hm. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta S. (Marali) ID 319433 (24.1.2016, 14:13) |
Sú fakt mňamkove.Robila som dnes pre deti,dala som domácu raw nutelu,všetkým velmi chutili. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radka Š. (refana) ID 26339, mimibazar.sk/refana (19.5.2014, 20:37) |
Robila som ich v sobotu, a dnes zase!!!! su fantastické a dnes som zabudla dať pod prvú olej a.... nič sa nestalo!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana P. (zuzana2322) ID 242801 (13.4.2014, 12:54) |
ďakujem za tento recept, vybrala som si ho ako úplny začiatočník a dopadlo to výborne vanilkový cukor som nemala, tak som dala škoricový a vytvorilo to celkom zaujímavú chuť. nerozpadávali sa mi, až na tento detail s cukrom som presne dodržala recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria V. (Chibiosa) ID 255492 (26.1.2014, 18:08) |
prave som ich dorobila prvykrat z celozrnnej hladkej muky a su mnam! ked sa rozpadavaju, odporucam pridat este jedno vajicko, mne to pomohlo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janette G. (Janetka1111) ID 285333 (30.10.2013, 20:17) |
Z akej spaldovej muky si tie palacinky robila. Lebo je aj hladka, aj polohruba. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína H. (kristina90) ID 252391 (19.9.2013, 11:01) |
ak sa môžem opýtať, na kolko palaciniek je cca tento recept? dakujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Simona V. (siminka89) ID 250848 (31.5.2013, 11:01) |
Super receptik,len nakolko mam doma jedlika,som musela 2jitu davku urobit,muky spaldovej bolo malo,tak som dala aj polohrubu.. a vydarili sa..mnamozneeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana m. (kukucka22) ID 53325 (12.3.2013, 19:48) |
skusim zajtra ... tesim sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika M. (monci81) ID 46679 (13.3.2013, 21:33) |
dúfam,že sa podaria (podarili) a budú chutiť (chutili)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (23.8.2012, 18:44) |
mnaaaam...prave si na nich pochutnavam..su uplne fantasticke dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika M. (monci81) ID 46679 (3.9.2012, 10:42) |
som rada,že chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária K. (jajanela) ID 140758 (16.7.2012, 14:30) |
Monika a ten olej ide do cesta? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika M. (monci81) ID 46679 (18.7.2012, 7:26) |
ano,olej ide priamo do cesta,preto sa nemusí potom nemusí dávať na panvicu,len pod prvú,nech nie je panvica úplne suchá.nech sa darí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka R. (sioux) ID 2085, mimibazar.sk/sioux (10.6.2012, 15:08) |
Monika,práve ich robím ... ale rozpadávajú sa mi ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tijana C. (Tijana) ID 86793 (30.10.2013, 18:54) |
Aj mne sa rozpadavaju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika M. (monci81) ID 46679 (16.7.2012, 13:32) |
katka,prepáč,až teraz som si všimla tvoj príspevok.neviem,prečo sa ti rozpadávajú.ja ich robím minimálne raz za dva týžne a nikdy im nič nie je.dodržala si množstvá?nezabudla si na niečo?lebo iné vysvetlenie nemám.iba ak by to bolo múkou.aj špaldová býva rôzna od rôznych výrobcov a tak ako v poslednej dobe čítam od kočiek čo pečú,že majú problémy s niektorými výrobcami klasickej múky,možno je podobný problém aj so špaldovou.to ma mrzí,že sa nepodarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Paola W. (Velcikova) ID 9522 (22.3.2012, 16:58) |
Špaldová múka, to je niečo pre mňa ukladám medzi obľúbené a určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |