
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Cuketová polievka na dva spôsoby[ recept č. 4694 zo dňa 29.3.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Základ : cuketa, mrkva, zeler, cesnak, bazalka, oregáno, soľ, sušená zelenina ( ja používam soľčanku). Na prvý spôsob potrebujeme bryndzu. Na druhý spôsob potrebujeme vinný ocot z bieleho vína. POSTUP PRÍPRAVY Cuketu, mrkvu, zeler si nakrájame na menšie časti. V hrnci rozohrejeme olej osmahneme dva veľké, pretlačené strúčiky cesnaku pridáme pokrájanú zmes zeleniny , zalejeme vodou a pridáme soľčanku. Varíme tak, aby zelenina bola mäkká, vhodná na rozmixovanie. Pridáme bazalku, oregano. Ak varíme prvý spôsob pridáme bryndzu. Rozmixujeme. Okoštujeme a podľa potreby dosolíme. Druhý spôsob: postup ten istý, iba miesto bryndze pridáme vinný ocot, ale ten pridávame až keď polievka je dovarená a pridávame opatrne. Koštujeme. Polievočku naservírujeme, pridáme opečený rohlík, môžeme aj postrúhaný syr a vňaťku, alebo pažítku. Rada: Polievku nezahusťujem múkou, tak tej cukety musí byť toľko, aby polievka po vymixovaní bola hustejšia. Ja používam 1 veľkú cuketu, 2 väčšie mrkvy a kúsok zeleru - pozri obrázkovú prílohu. Keď pridávam bryndzu, tak toto množstvo stačí. DOBRÚ CHUŤ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
gabriela v. (myska) ID 1076 (5.4.2008, 12:07) |
je vynikajúca ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (6.4.2008, 9:28) |
Ďakujem. Potešili ste ma. Aďa ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |