
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Soňa H. (pepi) ID 9240 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOLÁČ Z JABĹK[ recept č. 4797 zo dňa 6.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: - 5 žĺtkov - 5 PL vlažnej vody - 150g práškového cukru - 150g polohrubej múky - sneh z 5 bielkov PLNKA I. - 900 g očistených nastrúhaných jabĺk - 1 škoricový cukor - 1 vanilkový cukor PLNKA II. - 200g práškového cukru - 200g Palmarínu - 1 Zlatý klas -1/2 l mlieka, Čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Plech si vyložíme alobalom, na ktorý dáme plnku I.(nastrúhané jablka, posypané škoricovým a vanilkový cukrom). Na jablka vylejeme vymiešané piškótové cesto (v miske si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky a vodu. Dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme múku.) a dáme to do rúry upecť. Keď je piškóta upečená pekne do ružova, tak koláč vytiahneme z rúry a obrátime tak, aby piškóta bola dolu a alobal hore. Alobal pomaly stiahneme dolu, jablka necháme vychladnúť a povrch natrieme plnkou II. (z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustejší krém, necháme ho vychladnúť a potom ho vymiešame s Palmarínom a práškovým cukrom.) Nakoniec na povrch nastrúhame čokoládu. Je fakt výborný. Treba ho vyskúšať. |