. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkovo-krupicovy nakyp - RECEPT 480

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 5640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Jablkovo-krupicovy nakyp


[ recept č. 480 zo dňa  ]


Jablkovo-krupicovy nakyp


POTREBNÉ PRÍSADY

(pre 4-6 osob)
6 stredne velke jablka, 2-3 lyzice citronovej stavy, 150g kryst. cukru, cca 8 sucharov (podla velkosti formy), 1 vanilka (vanilkovy lusk, kto nema nahradime vanilkovym cukrom ;)), 1l mlieka, 2 vajicka, 150 krupice, mast na vymastenie formy


POSTUP PRÍPRAVY

Pokusam sa varit nieco nove pre spestrenie nasho jedalnicka a nedavno som nadabila na zaujimavy recept na nakyp v jednom nemenovanom nemeckom casopise, tak sa s vami on podelim... ;)

Ja mam trosku mensiu formu, tak som mnozstva troska upravila, ale pre vas uvadzam original mnozstva...

TIP: Odo mna - Namiesto sucharov mozete pouzit nase slov. rozky nakrajane na kolieska. Tiez radim na jablcka pouzit trosku skorice.
TIP: Z casopisu - Namiesto sucharov mozete pouzit podlhovaste piskoty alebo zvysky vianocky alebo babovky (ale komu by sa ta zvysila ;))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Jablka ocistime a bez jadrovnikov nakrajame na mesiaciky (osupat ich nemusite, ale ja ich kvoli drobcovi radsej supem;)). Polejme ich citronovou stavou.
50g cukru skaramelizujeme a opatrne pridame 3 lyzice vody a karamel rozvarime...
Pridame nakrajane jablcka a prikrite dusime asi 3-4 minuty. Potom ich dame dole zo sporaka a nechame vychladnut.
Na dno vymastenej formy na pecenie (cca 20x26cm) si dame suchare resp. co mame ;).
Ak mame lusk vanilky, rozrezeme ju a z vnutra vyberieme jadierka. Mlieko, vanilkovy lusk aj jadierka (resp. vanilkovy cukor) spolu so 100g cukru prevarime. Ked pouzijeme pravu vanilku, tak lusk vyberieme z mlieka... Medzitym si oddelime zltky od bielok.
Bielka vyslahame na tuhy sneh. Zltky rozhabarkujeme.
Do prevareneho mlieka vmiesame krupicu a miesame kym ma spravnu hustotu (radsej riedsiu ako velmi hustu). Zlozime zo sporaka a vmiesame zltky.
Jemne vmiesame pripraveny sneh.
Na suchare dame dusene jablka. Odporucam trosku ich posypat skoricou...
Na to navrstvime krupicovu masu a dame piect.
Pecieme vo vyhriatej trube cca 25-30 min. (v elektro trube na 200°C, v teplovzdusnej na 175°C, v plynovej na 3 stupni).
Min. po 25 minutach ked uz cely byt rozvoniava vyberieme z truby...
Pockame kym troska nakyp vychladne a pustime sa don ;). DOBRU CHUT!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jablkovo-tvarohový koláč BLESK | Jablkovo-krupicovy nakyp | Hollywoodska káva (pre dve osoby) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (16.11.2009, 18:08)
Evička, tie žltka a sneh mam hneď vmiešať do horúcej krupice alebo nechať ju vychladnuť? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (25.11.2009, 20:23)
len trosku nechat vychladnut, aby sa zltok nezrazil...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva S. (evinas) ID 9053, mimibazar.sk/evinas (21.12.2008, 0:41)
EVi, mám jednu otázku: keď k tomu karamelu s vodou prihodím jablká a nechám dusiť, nič sa nestane s karamelom? Neprihorí al. podobne? Tie jablká mám premiešať s ním pred dusením?
Ďakujem za odpoveď
Eva
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (22.12.2008, 10:54)
Jablka s karamelom premiesajte a potom poduste... ten je potom taky tekuty a "nalepi" sa na jablcka (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (23.10.2006, 9:13)
Tak to som rada, ze chutilo ;-). Ja narozdiel od original receptu tiez pridavam skoricu a hrozienka...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea P. (bambulka6959) ID 89, mimibazar.sk/bambulka6959 (21.10.2006, 16:07)
musim prispieť ,dnes som to robila je to super mnam! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (18.10.2006, 19:41)
tak to vyzerá veľmi dobré ;-) určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (20.10.2006, 22:00)
tak ja vrelo odporúčam, pridala som hrozienka a rum...bolo to super!!! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu