sylvia g. (sylvia g) ID 3463 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
PAELLA VALENCIANA
[ recept č. 48141 zo dňa 29.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie mäso, olej, cesnak, cibuľa, paradajky, hrášok, fazuľové struky, hrubostenná paprika, kurací vývar al. bujón, šafrán alebo korenie na paella, ryža, petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
v postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebné ingrendiencie |
![]() |
druhá polovica ingrediencií |
![]() |
Ja som konečne dostala origoš paelleru, ale doteraz som používala široký hrniec, ktorý možno dať do rúry. Takže si na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a cesnak pokrájaný na kúsky |
![]() |
vložíme kúsky kuracieho mäska ( používa sa v tomto recepte pol na pol kuracie a králičie mäsko, ale som ho nemala, je to fajn aj takto) a opečieme z oboch strán
Medzičasom si rozohrejeme rúru na 180 - 200 st. |
![]() |
Opečené mäsko vyberieme a na panvičku vložíme papriku pokrájanú na pásiky a paradajky. Časť papriky si odložíme bokom. |
![]() |
Po krátkom opražení pridáme ryžu. Ja som použila 3 dcl, znova opražíme |
![]() |
Vrátime mäsko. Prdáme kurací vývar, alebo bujón, raz toľko, ako ryže...čiže v mojom prípade 6 dcl. Pridáme šafrán, ja mám už hotové korenie na paella, ale ak máte iba šafrán, tak treba ešte pridať mleté korenie |
![]() |
Zamiešame, ochutnáme či máme dosť slané, pretože už vývar je slaný, takže opatrne. Pridáme ešte papriku, hrášok, fazuľku a petržlenovú vňať. |
![]() |
Po 10 minútkach dáme bokom, prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry na cca 20 - 25 minút. Potom vyberieme a necháme prikrytú ešte cca 10 minút dôjsť. |
![]() |
Tekutina nám vsiakne do ryže a môžme podávať. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.5.2013, 8:35) |
hmmm,,nevidim tu ani jeden koment po vyskusani,tak len dufam,ze to bude jedle |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (16.5.2013, 13:44) |
Ak to riskneš, tak budem rada, keď pridáš koment ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.5.2013, 16:34) |
no, riskla som to dnes,nie som nijako ohurena..asi ostanem pri svojom klasickom rizote,ale netvrdim,ze inemu to nebude chutit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (16.5.2013, 20:12) |
..nešlo o ohúrenie, proste to je paella... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (9.3.2013, 17:25) |
zaujímavý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (30.8.2012, 10:09) |
mnam to vyzera dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Summer M. (Summer103) ID 214081 (30.8.2012, 9:37) |
Prosim ta aky typ ryze sa pouziva na paellu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (30.8.2012, 13:00) |
mala by byť dlhozrnná, ale ja dávam v pohode aj guľatú, klasika, tá BASK v bielom obale papierovom je fajn. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (29.5.2012, 17:43) |
Mňam, si i narobila chute Sylvinka. Super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (29.5.2012, 20:07) |
Ďakujem Ivanka, ja som robila v poradí už tretiu za dva týždne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |