Emília K. (emily2) ID 20452 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)
Vynikajúce zemiakové pagáče
[ recept č. 4841 zo dňa 8.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 šálky polohrubej múky, 2 šálky varených postrúhaných zemiakov, 1 vajce, 2-3 kávové lyžičky soli, 2 dl oleja, kvások z 1 šálky mlieka a 1 kocky droždia, asi 20 dg tvrdého syra (na posyp)
POSTUP PRÍPRAVY
Do múky pridáme zemiaky, vajce, soľ, olej a nabublaný kvások - zmiesime cesto (pozor - tajomstvo výborných pagáčov je v tom, že cesto zostane riedke aj keď sa bude trošku lepiť). Necháme vykysnúť, vykrajujeme pagáče, potierame slaným vajcom, posypeme syrom a pečieme. Chutia neskutočne. |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Petra T. (Petulka32) ID 194750 (4.2.2014, 20:59) |
Vynikajuuuuce....na prvy pokus sa podarili vynikajuuco....aaaa uz nie su.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina K. (KatkaSD) ID 194123 (21.10.2012, 6:55) |
Len sa po nich zaprasilo aj ked som sa obavala tolkeho oleja Ale vyborne sa s cestom pracovalo. Len sa chcem spytat, tych par co som si nechala pre mna... ked som ich nechala na podnose - vyschli. Tak som ich premiestnila do plastikovej nadoby a boli jak zuvacka. Pozula som ale ako ich spravne skladovat aby boli dobre aj na druhy den? Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (9.11.2012, 23:49) |
Katka, nám málokedy zostanú do ďalšieho dňa, ale ak, tak ich nechávam v plastovej mise prikryté utierkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Peter K. (krtkovanie) ID 230885 (7.4.2012, 12:27) |
vesele velikonoce pratele |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina K. (matina671) ID 204688 (6.3.2012, 11:15) |
Su výborne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (17.3.2012, 0:00) |
TEším sa že vám chutili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana š. (zuzuletka) ID 107030, mimibazar.sk/zuzuletka (11.11.2011, 14:16) |
no pagačiky su fantastickeeee |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Valéria K. (valery100) ID 21394 (10.2.2012, 13:34) |
Dobrý deň chcem sa opýtať ,že keď ich vykrojim či ich mám nechať vykysnuť.Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Emília K. (emily2) ID 20452 (7.5.2012, 0:03) |
Valika, po potretí vajíčkom a posýpke sa môžu rovno piecť, nie je potrebné aby kysli na plechu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (7.10.2011, 23:57) |
asi ako dlho sa pečú v teplovzdušnej rúre? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (Zuzka12) ID 47022 (9.8.2011, 9:42) |
Ahoj, pagače sú naozaj super.. najprv som nedôverovala tomu riedkemu cestu, ale pagače užastné.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (7.10.2011, 23:12) |
Zuzka, som rada že chutili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lucia P. (fogpi) ID 67609 (11.5.2010, 14:03) |
ahoj. pagáčiky sú hotové a sú . vynikajúce , jednoduché , rýchle , super . vďaka za skvelý recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (7.6.2010, 22:41) |
Teším sa. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mirka H. (mimili) ID 13584 (31.1.2010, 22:09) |
Ahoj Emily, som veľmi rada, že som odskúšala tento tvoj recept, pagáče sú NAOZAJ VYNIKAJÚCE - názov neklamal, deti aj muž sa s nimi pchali, akoby nikdy nejedli, tento "úkaz" je hlavne u mojich krpcov zriedkavý, takže ďakujem a pridávam si k obľúbeným |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (3.2.2010, 18:57) |
Teším sa že sa vydarili a že chutili. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka P. (polacka) ID 38580 (1.4.2009, 22:50) |
ahojte idem aj ja vyskúšať tie pagáče lebo budeme mať oslavu môj drahý mužíček bude mať naroodeninky tak som hľadala niečo výborné lebo on má rad také pagáče na rozne spôsoby a zemiakové som ešte nerobila držte mi palce. potom dám vedieť aký som mala s nimi úspech. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (16.10.2008, 10:20) |
skusam piect pagaciky, lebo u manzelovej rodiny ich pecie iba babka, na ne sa nechytam, ale rada by som jej nejaku konkurenciu urobila tak idem vyskusat tieto, drz palce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (17.12.2008, 10:07) |
Tak ako to dopadlo??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika Š. (ika755) ID 27136 (22.7.2008, 23:07) |
uz som ich robila zo3krat davam na cely plech nevykrajujem natriem vajickom posypem syrom ako ty a nevieme sa dojest skvele aj ku polievke k udenine ....dik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (26.8.2008, 22:40) |
Vďaka za skvelý typ - takto to je menej pracnejšie... aj tak sa všetko vždy poje. Nie? Akurát že pred návštevou vyzerajú krajšie tie vykrajované - ak z nich ovšem stihneme schovať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janka S. (nanka) ID 3498 (21.4.2008, 19:43) |
super odporúčam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Mariana P. (mamina3) ID 33839 (15.4.2008, 10:00) |
Ešte som chcela. Aké má byť vysoké cesto pri vykrajovaní, a ako dlho a na koľkých stupňoch piecť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emília K. (emily2) ID 20452 (15.4.2008, 17:49) |
Marianka, medzitým ako som sa sem dostala sú už určite pagáčiky hotové, tak mi dajte vedieť aké sú. Pečiete štandardne ako iné pagáčiky aj vysoké sú tak akurát, nám chutia menšie - také štamperlíčkové. a šťastnú cestu do Poľska. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |