
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Výborná zapečená pohánka[ recept č. 48537 zo dňa 21.6.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka pohánky (krúpy alebo lámanka, svetlozelená alebo svetlohnedá, nie tmavohnedá, tá je na klíčenie) 2 šálky vody, štipka morskej soli 5 veľkých zemiakov, môže byť nahrubo, ide to rýchlejšie, 2 mrkvy, tiež nahrubo Ku zemiakom a mrkve pridáme uvarenú pohánku, opraženú cibuľu a 3 vajcia. POSTUP PRÍPRAVY Tu je môj recept na zapečenú pohánku na spôsob harule: 1 šálka pohánky (krúpy alebo lámanka, svetlozelená alebo svetlohnedá, nie tmavohnedá, tá je na klíčenie) 2 šálky vody, štipka morskej soli Vodu dáme zovrieť, vsypeme pohánku, varíme na najslabšom plameni cca 10 minút, pokiaľ pohánka vodu nevsiakne. Necháme pod pokrievkou vychladnúť. Na troche oleja opražíme 1 cibuľu s trochou rasce do svetlohneda. Tiež necháme vychladnúť. pohánková haruľa Suroviny pred zamiešaním Do misy postrúhame: 5 veľkých zemiakov, môže byť nahrubo, ide to rýchlejšie, 2 mrkvy, tiež nahrubo Ku zemiakom a mrkve pridáme uvarenú pohánku, opraženú cibuľu a 3 vajcia. Dochutíme podľa seba, soľou, korením, majoránkou. Dobre premiešame. Môžeme pridať trochu mlieka, aby vzniklo také tekuté akoby cestíčko. Plech vymažeme olejom, ja vyložím papierom na pečenie, a cestíčko vylejeme. Dáme piecť do rúry pri teplote 170 °C na 45 minút. Pred koncom môžeme ešte posypať strúhaným syrom a spolu zapiecť, ale nemusí to byť. Celý recept aj s fotografiami nájdete na mojej stránke: http://dobreazdravo.sk/vyborna-zapecena-pohanka/ |
![]() | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.6.2012, 19:15) |
Ďakujem za receptík, vyskúšam i takto pripraviť ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |