
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Recept na tirolskú polievku[ recept č. 48538 zo dňa 21.6.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň. Tu je recept: 20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom mrkvu so zelerom. Zalejeme cca 1,5 litrom vody, pridáme: 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy Varíme 1 ¼ hodiny. Soľ pridávame s mierou, lebo mäso je dosť slané. Po uplynutej dobe mäso vyberieme, nakrájame na malé kocôčky (0,5×0,5 cm) a vložíme naspäť do polievky. Ešte pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na malé kúsky a varíme ďalších 15 minút. Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Polievka je chutná, sýta a keďže krúpky obsahujú rozpustnú vlákninu, tak ani údené mäso tak nezaťaží naše trávenie. No a cholesterol z neho nemá šancu nám ublížiť. Tak polievočku vyskúšajte. Želám dobrú chuť! **** Súvisiace články: Polievky u nás znovu objavené… (7.8) Výborná zapečená pohánka (7.7) O fazuli (7.2) Strukoviny naše každodenné, či nie? (6.3) Môj osvedčený recept na domáci chlieb (5.1) |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (25.6.2012, 17:05) |
Nám tiež chutí doma veľmi každému a v zime aj dobre zahreje. Nie nadarmo ju varia v Tirolsku v horách a ponúkajú aj turistom, keď sa vrátia z túry. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (25.6.2012, 11:28) |
takúto polievku doma robíme už dávno, len som nevedela, že je to Tirolská ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Predovšetkým sa chcem poďakovať za priložený link na zdravé jedlo ..dobré čítanie ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (25.6.2012, 11:05) |
Dakujem za vybornu stranku,pohanku mam velmi rada,takze idem skusat nove receptiky,je tam velmi dobre citanie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (24.6.2012, 9:08) |
Všetky recepty nájdete na http://dobreazdravo.sk/category/jedlo/zabudnute-recepty/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |