Tatiana H. (tanickask) ID 5946 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Hummus - cícerová pomazánka
[ recept č. 4934 zo dňa 15.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g cíceru** 167ml citron.šťavy** 83ml olivového oleja** 1 poliev.lyž.soli** 167g tahini (sezamová pasta - dôležité)** 1 hlava cesnaku (alebo podľa chuti)** štipka cayenského korenia(alebo chilli kor.)
POSTUP PRÍPRAVY
Cícer namočíme na noc a na druhý deň varíme až do úplného zmäknutia. Keď je hotový scedíme ale necháme si tú vodu v ktorej sa varil, budeme ju potrebovať. Do cíceru pridáme citronovú šťavu, oliv.olej, soľ a tahini, cesnak a štipku korenia. Toto všetko pomixujeme v mixeri tak najemno ako sa len dá a postupne pridávame cícerovú vodu až kým to nenadobudne vhodnú konzistenciu. Podávame s opečeným arabským chlebom.
Tahini dostať v bio obchodoch. |
Katarina S. (kaiška) ID 69495 (1.3.2012, 11:14) |
Dobry den chcem sa opytat kde kupujete tahini, nikdy som o tom predtym nepocula. Dakujem, Katka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.3.2012, 11:17) |
Katka, tahini zvyknu mat v obchodoch so zdravou vyzivou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sona o. (olexovas) ID 35281, mimibazar.sk/olexovas (29.3.2011, 14:43) |
toto je fakt výborné jedávala som to ešte v starom dobrom Anglicku do pitty sa vtrie humus a navrch som si dávala rukolový šalátik a pekne zrolovala som rada,že som našla tento receptík,už sa mi zbiehajú slinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (7.11.2010, 15:26) |
výborné! váš recept na hummus sa mi naozaj páči  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radoslava D. (radka111) ID 47977 (27.8.2010, 21:06) |
Ďakujem za super recept. Chutilo celej rodinke. Radka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (27.3.2010, 18:35) |
Dakujem za receptik - hummus je vynikajuci, nevedela som ze tak jednoducho sa da urobit aj doma. Ja som ho jedla v Izraeli - tam sme si ho velmi oblubili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (1.4.2010, 21:46) |
A je tento taký ako v Izraeli? Som rada že chutí Krásne sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (13.1.2012, 20:17) |
Ano chuti uplne rovnako u nas sa uz stal tradiciou vzdy ked ho idem robit tak si otvorim vas recept a zajtra sa znovu na neho chystam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (12.6.2008, 12:09) |
A ked namocis ten cicer,tak potom ho nejakym sposobom aj "lupes"? Lebo ja ked ho mam namoceny,tak potom v utierke "zosupavam" z neho supku. A tu tahiny pastu si robim doma z lanovych semienok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (13.6.2008, 13:30) |
Erika, ja cícer nelúpem, nemá žiadnu šupu a potom sa to mixuje.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (15.6.2008, 21:55) |
A aky ,prosim ta, kupujes? Ja od Lagris a ten,ked namocim,tak potom sa da lupat. Bez lupania som humus este neskusala robit.Teda ani vlastne neviem,ci sa vobec ma lupat,ja som si myslela,ze hej... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (16.6.2008, 13:23) |
Značku ti nepoviem, ale naposledy som kupovala nejaký bio cícer v Bille a v bio obchode. Ale myslím že je to jedno a lúpať ho netreba. Je to strukovina a už raz bola vylúpnutá z lusku. Však to raz skús nelúpať a či bude nejaký rozdiel  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana M. (ivula*) ID 14871 (12.6.2008, 12:12) |
Erika, ako si robíš pastu z ľanových semienok? Ja cícer milujem, kupujem si cícerovú nátierku v COOP Jednote, výrobca Alfa Bio B.Bystrica, ale aj túto by som rada vyskúšala. Ivana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (13.6.2008, 13:33) |
Erika, tá omáčka vyzerá super. jedávate to len s pita chlebom? alebo sa to hodí aj k nejakému mäsku? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (13.6.2008, 21:53) |
No bud len tak s pita chlebom ale vacsinou k masku je . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (25.5.2008, 13:12) |
Veľmi zaujímavý recept. Ešte som o tomto nikdy nepočula, slovo tahini vidím prvý raz a veľmi ma to láka vyskúšať. Cícer mám veľmi rada uvarený ako príloha k masku alebo uvarený a opražený ako zdravá pochúťka a samozrejme pravidelne robím cícerovú polievku. Veľa ľudí cícer ani nepozná, čo je škoda, v minulosti to bola pre našich predkov významná strukovina. Keď kúpim tahini, vyskúšam a dám vedieť ako to chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (25.5.2008, 20:40) |
Vyskúšaj, snáď bude chutiť A ten pražený cícer ako robíš? Ja som to raz skúšala ale sa nepodarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.5.2008, 12:35) |
cicer je strukovina, treba ju tiež namočit ,ako aj ostatne strukoviny .ja som robila s toho polievku . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olivie J. (Olivia.t) ID 35470 (19.5.2008, 12:29) |
prosim co je to cicer?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Olivie J. (Olivia.t) ID 35470 (19.5.2008, 12:30) |
cizrna? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | NINA R. (nina003) ID 366 (19.5.2008, 11:58) |
mňam mňam je vynikajúca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (25.5.2008, 10:29) |
Ninka teším sa že chutilo. Ja sa na ňu dnes chystám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (7.5.2008, 20:46) |
Terezka, myslím že práve tahini tomu robí tú špecifickú chuť. Ale Ivanka nižšie spomína že ona dáva sójovú majonézu, tak skús... A s tým ohrievaním tiež treba vyskúšať, v podstate by to nemal byť problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Terezka M. (Beberuska.teruska) ID 44244 (7.5.2008, 19:38) |
Když tam nedám tahini,bude to hodně vadit? Může se hummus ohřívat?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.5.2008, 11:13) |
Táni, tak toto je špica. Už som to chcela vyskúšať dávnejšie, ale až na základe tohto Tvojho skvelého receptu som sa dopracovala do finále.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (6.5.2008, 12:20) |
Elenka. takže sa podaril? Veeeľmi sa teším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.5.2008, 13:47) |
Bol perfektný. Pošlem Ti odkaz.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (bzucka) ID 20675 (16.4.2008, 12:50) |
Hummus dostat aj v Tescu ak ho mate blizko. Ale domaci je domaci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (16.4.2008, 12:30) |
Sezamovú pastu by mali mať v Bio obchodoch. ja ju kupujem v Ba na Dulovom nám. v Slnečnici. Baby ešte taká drobnosť, ja som napísala recept z 500 g cíceru, ale podľa mňa je asi lepšie urobiť to z polovičnej dávky, ináč je toho dosť veľa. Ale zas ked čakáte návštevu je to ok. Ja mám pôvodný recept práve z Anglicka z jednej reštaurácie, to mi dali na množstvo z 3 kg cíceru, tak to by bolo iné množstvo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (15.4.2008, 22:46) |
Ja miesto sezamovej pasty pridavam sojovu majonezu. Je to skvele. Nedavam vodu z vareneho ciceru, aby zbytocne nenafukovalo brucho Ja tuto pomazanku milujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (15.4.2008, 21:32) |
Mňam tak toto som s pita chlebom jedávala keď som žila v Anglicku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.4.2008, 20:19) |
akpoze natriet na arabsky chlebiKMam doma cicer,tak skusim.Chuti to ako hrach? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (15.4.2008, 20:40) |
On sa ten chlebík opečie v toastri alebo na suchej panvici, nech je trošku chrumkavý a potom si z neho odlamuješ a naberáš z tej nátierky, tak sa to jedáva, ale samozrejme môžeš aj natrieť. A ja ani neviem či cícer chutí ako hrach... Ale má to takú špecifickú chuť vďaka tahini a nemusí to chutiť každému. Aj keď zatiaľ nepoznám človeka čo by mu to nechutilo ked to skúsil, skôr to väčšina ľudí vôbec nepozná. Môj 14 mes. syn to má veľmi rád a jemu to dávam na normálny celozrnný chlebík. A najlepšie je nechať to už hotové pár hodín postáť v chladničke nech sa spoja chute. Držím palce a daj vedieť ako sa podarilo a či chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ivonne C. (ivonne) ID 371 (15.4.2008, 20:47) |
a kde kupim tu sezamovu pastu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |