Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužiny
[ recept č. 49536 zo dňa 20.8.2012 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta.
POSTUP PRÍPRAVY
Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom. Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme. Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej. |
 | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (7.9.2012, 11:58) |
ja som ju varila včera ...je fantastická!!! Uvažujem,že si zamrazím tekvicovú dužinu na zimu. Ďakujem ze recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena Č. (Eminababa) ID 54700 (7.9.2012, 12:46) |
Teším sa, že vám chutilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (7.9.2012, 11:28) |
fantasticka super napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena Č. (Eminababa) ID 54700 (7.9.2012, 12:50) |
Ja som tento recept videla na TV Paprika, takže som odkukala a už niekoľkokrát vyskúšala. Nemá chybu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.8.2012, 10:25) |
Túto polievku robievam vždy, keď varím tekvicový prívarok Dávam do nej hovädzí bujón a rezance. Nám chutí. http://nasavareska.blogspot.sk/2009/07/prekvapujuca-polievka.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka P. (anika3) ID 122158 (22.8.2012, 10:00) |
poznam robievam ju je vyborna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |