
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tvarohové kocky[ recept č. 49734 zo dňa 4.9.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 90 g kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra ********** Lekvár na potretie cesta ********** Krém: 600 g tvaroh (dávam hrudkovitý), 300 ml šľahačkovej smotany (používam rastlinnú šľahačku), 50 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker a 100 ml vody na jeho rozmiešanie ********** Želatína: 10 g Extra silné želé Dr. Oetker žlté, 300 ml vody, 3 lyžice kryštálového cukru, citrónka podľa chuti ********** Na zdobenie: trochu vyšľahanej šľahačky, želé cukríky POSTUP PRÍPRAVY Plech s rozmermi 36x26 cm. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. ![]() Do vyšľahanej masy zamiešame múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru a olej. Cesto vylejeme na hlbší plech vymastený a vysypaný múkou. Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do ružova. ![]() Vychladnuté cestou potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým. ![]() Tvaroh, šľahačkovú smotanu, práškový aj vanilkový cukor dáme do misky a všetko spolu šľaháme mixérom na najvyššom stupni asi 2 minúty. V 100 ml vody si podľa návodu pripravíme želatínový stužovač. Pripravenú želatínu vmiešame do tvarohového krému. ![]() Jemný tvarohový krém potom vylejeme na vychladnutý plát cesta natretý lekvárom (tvarohový krém rozotrieme až po okraje plechu, aby nám vrchná želatína nestiekla a nerozmočila cesto). ![]() Z vody, želatíny, cukru a citrónky pripravíme žltú želatínu, ktorú po lyžiciach nalievame na tvarohový krém. Keď budete želatínu nalievať rýchlo, tak sa vám zamúti tvarohovým krémom. ![]() Želatínu vylejeme na tvarohový krém a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín. Po vychladnutí pokrájame múčnik na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a kúskom želé cukríka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (4.9.2012, 13:22) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |