. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky na 1***** - RECEPT 4985

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 5741 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 234 návštěvníkov)


Parížske rožky na 1*****


[ recept č. 4985 zo dňa  ]


Parížske rožky na 1*****


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 150g mletých orechov, 250g práškového cukru, 4 bielka/y:o), 1 kávová lyžica hladkej múky***krém: 1 šlahačka 33% (150 ml), 150g várovej čokolády, 200g masla alebo margarínu a za hrsť kryštálového cukru***poleva: 100-150g čokolády rozpustiť nad parou s Cerou

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto rožteky vrelo odporúúúúúúúčam sú perfektné

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

... bielky dotuha vymiešať na sneh a postupne zapracovať cukor...
... a orechy s lyžicou múky-Tie ZAMIEŠAJTE VARECHOU, aby bolo cesto nadýchané...
... takto vyzerá cesto...
... sáčok alebo euroobal naplníme bielkovým cestom a na konci odstrihneme malý rožtek a vytláčame tyčinky na plech s papierom... pozor, tyčinky trocha narastú... sušíme ich pri cca 100st. C asi dve hodinky...
... tu už sú vysušené...
... smotanu s cukrom a nalámanou čoko rozpustíme na ohni v hrnci...
... a tu je už rozpustená a necháme ju naozaj dobre vychladnúť -môžeme si spraviť aj deň vopred...
... takže smotanu s čokoládou, keď je poriadne vychladnutá vyšľaháme do tuha... v druhej nádobe si vymiešame maslo a opatrne do neho zapracujeme čoko šľahačku....
... týmto krémom robíme na tyčinky vlnky...
... tieto potom oblievame čokoládou.... Nech Vám chutí...
A takto parádne sa včera podarili Miške.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kokosky | Parížske rožky na 1***** | Špargľa s holandskou omáčkou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Monika P. (Monikame7) ID 332850 (12.4.2020, 14:54)
Vyborny recept, posielam dalej ❤❤❤
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lýdia H. (hrubculik) ID 136721 (21.12.2015, 18:21)
Super. Len ja ich robim 18 -20 minut na 155 stupnov s mokrou utierkou cez dvierka a tri plechy naraz v teplovzdusnej len s ventilátorom. Chutovecka
ODPOVEDAŤnahlásiť
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (19.12.2015, 12:13)
(Y) (Y) (Y)super recept :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana P. (zumba) ID 73173, mimibazar.sk/zumba (13.12.2013, 16:04)
Kolko roztekov je z jednej davky? Vyzeraju uzastne :-o :-o :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (upravené 10.1.2012, 21:18)
Dakujem za recept |:o)sú výýborné (Y) (Y) (Y),mojej dcére veelmi chutili
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (20.12.2011, 21:21)
hotoveee (Y) (Y) (Y) perfekty receptik (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (20.12.2011, 7:18)
Luci, ako minulý rok, aj tento rok nesmú chýbať (Y)
Dnes na ne večer idem ^o) Šľahačka už je v chlade (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela B. (zabka:)) ID 5498, mimibazar.sk/zabkaberesikova (18.12.2011, 14:25)
Lucka, úžasný recept....práve som ich naplnila...ešte obaliť v čokoláde....krém je úplne fantastický.....sú veľmi chutné. Ďakujem za receptík a pekné sviatky! (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina d. (marcis) ID 36583 (18.12.2011, 7:45)
prave idem skusit :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina G. (feedorka) ID 35909 (17.12.2011, 21:01)
tieto presne robí moja mamina, len ich má viac nadýchané - zrejme tuhšie šľahá bielky a strieka ich na tortové oblátky, ktoré potom pekne dookola obstrihá nožnicami, sú naozaj suprové, mám ich veľmi rada (L) (flower) (hello) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.12.2011, 9:15)
Ďakujem Mati, niekedy skúsim variantu pridať viac orieškov alebo múky, nech je to tuhšie a potom sa to nebude snáď tak roztekať . papa akrásne sviatky (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera M. (Viera36) ID 66359, mimibazar.sk/viera36 (17.12.2011, 20:29)
Ďakujem za odpoveď.Viera
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera M. (Viera36) ID 66359, mimibazar.sk/viera36 (17.12.2011, 19:58)
Dobrý večer, robím vaše parížske rožky a chcela by som sa opýtať či sa musia sušiť 2 hodiny. Viera
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (20.12.2011, 21:59)
Musia... ja som ich susila dokonca dlhsie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (17.12.2011, 20:15)
Dobrý večer Vierka, už tu bola táto otázka. Prepáčte, JE to v recepte napísané a ja to tak robím, tak naozaj neviem, či im stačí aj menej. Ja ich suším dve hodiny. Možno niekto suší menej a stačí tiež. Mám recept od svokry a ako som ho dostala, tak som ho prepísala a tak ho aj robievam. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (12.12.2011, 21:22)
Ahojte :) chcem sa opýtať na to sušenie, nikdy som to ešte nerobila *-) *-) keď máme elektrickú rúru s ventilátorom teda teplovzdušnú ako si to mám nadstaviť?? nieje tam pečenie aj zhora aj zdola a zároveň ventilátor... je buď len zdola a ventilátor alebo zhora plus ventilátor chcem ich urobiť pred Vianocami tak aby sa podarili :) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (13.12.2011, 14:13)
Lucka, asi by som dala zdola +ventilátor, ak nemáš oba ohrevy
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (12.12.2011, 20:21)
tak tieto vyskúšam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (29.11.2011, 15:33)
...vyzerajú úžasne (clamp) (clamp) (clamp)...ale potrebujú sa sušiť až 2 hod. ???
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna H. (whisperwoman) ID 28873 (28.11.2011, 18:18)
Ahoj Lucinko, jen jsem se chtěla zeptat ohledně toho krému tu smetanu s čokoládou svařit, a pak vyšlehat po vychladnutí, ale to bude studené a máslem se mi to asi srazí. Rohlíčky se mi podařily ale teď u krému jsem znejistěla, prosím o radu díky moc. :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.11.2011, 14:37)
Ahoj Anka, nevadí, keď sa to zrazí, celú masu strč na chvílku do mikrovlnky , a potom prešľahaj, opakuj, kým krém nie je hladký .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina G. (merykey) ID 87523 (25.11.2011, 13:34)
Ahoj Lucka, chcela by som spravit tieto vase rožteky na Vianoce, ako dlho ich môžem skladovať? Ako dlho asi vydržia, ak sa samozrejme hneď nepojedia :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (25.11.2011, 18:45)
Martinka, skúste pohľadať v komentároch, neviem, či sa to tam už nepreberalo, ale my ich vyjjeme vždy bleskovou rýchlosťou. Svokra si vie dať aj do mrazáku.... myslím, že týždeň v chlade v pohode vydržia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Natali F. (druna) ID 217609 (6.11.2011, 17:34)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mira p. (pilarcikova) ID 26745 (18.4.2011, 20:15)
(B)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mirka T. (Mirka1717) ID 186692 (18.2.2011, 13:46)
Tvoje parížske rozky robím už tretí krát :) vždy sa mi zatial podarili aj keď som v pečení úplná začiatočníčka :) aj teraz idem na ples a už mi tu zase rozvoniavaju :) vyskusala som tam dat viac orechov aj 250 g, potom je to cesto vyšie a nerozteká sa :) dakujem moc za recept :) je super a drzim palce v ďalšom pečení (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu