Natali F. (druna) ID 217609 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
TURULU-zelenina na plechu
[ recept č. 50153 zo dňa 1.10.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kedze je dnes svetovy den vegetarianov ,tak som sa rozhodla urobit na obed jedlo, ktore casto robi moja svokra- turulu.Co je to za jedlo?Grecke, velmi jednoduche a skvelo chuti! Potrebujeme : 1 stredne velku cibulu nakrajanu bud na stvorceky alebo na platky ja som ju dnes krajala na platky. 2 vacsie cukety-zuccini Ak mame baklazan ,pridame 1nakrajany na vacsie kocky , ja som dnes nemala ,5 vacsich zemiakov, 2 vacsie zrele paradajky ,kt. nastruhame na hrubo 1 mensi por na kruzky , 2 mrkvicky na kruzky, 2-3 Papriky mozeme data aj zelene a aj cervene na pasiky, petrzlenova vnat –nasekana ,2 struciky cesnaku ,kt.nakrajame na pasiky, voda,olivovy olej,sol,vegeta,mlete cierne korenie,sladka mleta cervena paprika, oregano az prelozime zeleninu na plech.
POSTUP PRÍPRAVY
Na olivovom oleji si udusime cibulku ,pridame na kocky nakrajane cukety,baklazan,zemiaky,por, papriky,mrkvu na kruzky,vnat,cesnak a nastruhane paradajky Dochutime , troska podlejeme vodou a premiesame ploskou drevenou varechou, 10 minut dusime dolejeme opat vodu do ¾ a zakryjeme pokrievkou Dusime za obcasneho premiesania do zmaknutia. Potom vyprazdnime obsah hrnca na plech polejeme este trochu olivovym olejom pridame trosku oregana a dopecieme 20-30 min vo vyhratej rure na 200 stupnov. Idealne pre ludi co su momentalne na diete,pre ludi ktori zboznuju zeleninu. Dobru chut! |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (8.10.2012, 18:10) |
Nieco podobne robim aj aj uz niekolko rokov, akurat ze nedavam cesnak, (kazdy podla svojej chuti), ani to nedusim, len surovu zeleninu nakrajam na kolieska a rozlozim na trochu poolejovany plech. Posolim a pokorenim grilovacim korenim na zeleninu, zasypem struhanym syrom, ktory sa na vrchu roztopi, vytvori taku chrumkavu korku pod ktorou sa zeleninka krasne zapecie.Je to moja oblubena pochutka. (to pisem len ako moj typ ak niekto chce vyskusat tuto povedzme zjednodusenu verziu). |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natali F. (druna) ID 217609 (9.10.2012, 10:51) |
jasne ,ze sa to da aj tak pripravit ,len potom je lepsie to krajat na tenko aby sa to ozaj upieklo,tu v Grecku to robime takto,ja dokonca niekedy pridavam udusene troska morcacie maso nakrajane na sliziky,alebo rozdrolim fetu a posypem vrch zeleniny.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (8.10.2012, 16:07) |
Bola som prijemne prekvapena chutou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natali F. (druna) ID 217609 (9.10.2012, 10:49) |
to som velmi rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (4.10.2012, 16:18) |
mam to hotove mne to chuti dcera pride zajtra ta to jest nebude zeleninu temer vsetku nemusi uvidim co povie chlap za chvilku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natali F. (druna) ID 217609 (5.10.2012, 19:12) |
tak som rada ,ze Vam chuti, u nas to papa cela rodina,len dcera vybera papriku a cukety.................... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (2.10.2012, 13:56) |
Vyzerá to pre mňa veľmi lákavo , určite zajtra urobím na obed. Zeleninové jedlá mám veľmi rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (1.10.2012, 20:29) |
som si uložila,určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natali F. (druna) ID 217609 (1.10.2012, 20:51) |
Super ,tesim sa a cakam na komentar az to vyskusate  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natali F. (druna) ID 217609 (1.10.2012, 20:09) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |