. .. .. .. .. .. .
. .

Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové - RECEPT 50270

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové


[ recept č. 50270 zo dňa  ]


Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150 g studeného masla, 175 g hladkej múky (u mňa promix PK), 150 g práškového cukru, 100 nelúpaných mletých mandlí, 3 žĺtka, nastrúhaná kôra z 1 umytého citróna, šťipka soli Plnka: 1100g jabĺk, 170 g krupicového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu, 20 g hladkej múky, 60 g masla, 15 ml mlieka, cukor práškový na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som polovičnú dávku. Rozpis je na tortovú formu o priemere 23 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku a cukor preosejeme.
Pridáme pomleté mandle.
Pridáme žĺtky, citrónovú kôru a šťipku soli a spracujeme.
Pridáme na kocky pokrájané maslo a vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky minimálne na 30 minút.
Jablká si nastrúhame ...pridáme cukor, šťavu, škoricu, extrat a necháme 15 min. postáť ...
... pridáme múku a premiešame.
Vychladnuté cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť si vyvaľkáme na hrúbku cca 5 - 7 mm. Pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rukame jemne vystelieme formu. Na cesto navrstvíme jablká.
Na jablká poukladáme na kocky pokrájané maslo.
Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablčnú vrstvu.
Vrchné cesto potrieme mliekom. Pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, avšak v momente vkladania koláča do rúry stiahneme teplotu na 180 stupňov pečieme cca 1,5 hodiny. Po vychladnutý posypeme práškovým cukrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥* | Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové | svadobna >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (13.6.2014, 22:27)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (20.10.2012, 18:14)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2012, 18:16)
Ďakujem Janka, je fantastický, taký babičkovský
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (7.10.2012, 19:59)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.10.2012, 21:18)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (upravené 7.10.2012, 21:18)
Joj Sylvinka, už viem, prečo je IF taká obľúbená
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (7.10.2012, 17:58)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)určite vyskúšam.jabĺk máme viac než dosť (jablka) (jablka) (jablka) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu