
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HUBY |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkami[ recept č. 50313 zo dňa 10.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato: 1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. 2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame. 3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom. - z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.10.2012, 17:49) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (13.10.2012, 12:19) |
Soni ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |