Lucia H. (Quida752) ID 235482 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)
Plnené pizza štangle s cesnakovým dresingom
[ recept č. 50555 zo dňa 25.10.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Množstvo surovín je cca na 3-4 porcie. Cesto: 400 g hladká múka, 4 PL olivový olej, 1 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, 30 g droždie, vlažná voda, oregáno Náplň: šunka, syr, saláma, šampiňóny, olivy (podľa chuti) Cesnakový dresing: 2 ks biely jogurt alebo kyslá smotana, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ Na potretie: 0,1 l olivový olej, 2 strúčiky cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si kvások - rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple. Pridáme olej, múku, soľ, oregáno a vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto.
Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Z cesta vytvarujeme podlhovasté štangle, roztlačíme tak, aby sa dali plniť a naplníme čím len chceme :) Následne treba štangle dobre zavrieť, aby nevytiekol syr. Štangle poukladáme na plech (na papier samozrejme) a potrieme olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Pečieme pri najvyššej možnej teplote (250 °C) zhruba tých 15 minút.
Podávame s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíme s bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Hotovo :))) Prajem dobrú chuť!!! |
Zuzana H. (kendi) ID 73633 (29.11.2013, 17:06) |
koľko vlažnej vody?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Quida752) ID 235482 (4.12.2013, 21:35) |
podla potreby ide voda...aby malo konzistenciu klasického kysnutého cesta..logikaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana H. (kendi) ID 73633 (30.11.2013, 11:34) |
240 ml |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia H. (Quida752) ID 235482 (18.12.2012, 15:54) |
som rada, že vám chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (23.11.2012, 9:32) |
vyzerajú fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (23.11.2012, 8:23) |
lucka vcera som robila hned bolo po nich  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2012, 19:48) |
perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radka B. (ahojj) ID 218215 (4.11.2012, 12:16) |
vynikujúci receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (30.10.2012, 21:57) |
Tak toto musí byť neskutočná dobrota....a je po chudnuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (25.10.2012, 19:02) |
chcelo by to vlastnu fotku a aj postup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Quida752) ID 235482 (26.10.2012, 20:26) |
bude aj to, len teraz som to sem dala tak narýchlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (25.10.2012, 18:16) |
waaaaw aj ja chcéééém fuu a foto postup mňamkyyy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia H. (Quida752) ID 235482 (25.10.2012, 17:08) |
tieto štangle boli fakt geniálne konečne sa mi podarilo nájsť recept na super cesto. Tak isto je toto cesto ideálne na pizzu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |