
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
hana d. (darius) ID 9529 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) SLOVENSKA RYZA[ recept č. 5069 zo dňa 24.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY PROSííím poradte.......... POSTUP PRÍPRAVY Potrebujem poradit ako sa najlepšie varí slovenksa ryza - cestovinova. |
Adriana L. (Aadrienaa) ID 234694 (31.10.2013, 13:00) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna B. (ANNABU) ID 79165 (27.1.2009, 16:49) |
Ja robim takto: na panvici rozohrejem troska oleja, dam slovensku ryzu oprazim zalejem vodou, posolim dla chuti. Vodu asi do 1cm a dusim kym sa voda navypari po pokrievkou. Ak nie je hotova pridam este troska vody a necham kym sa zbytok vody nevypari. Na koniec dodusit pod pokrievkou. Dufam ze sa podari. AB |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mirina H. (mirina13) ID 8392 (27.1.2009, 16:19) |
Opražíme ju na oleji aby zhnedla, potom ju podlejem vodou tak ako obyčajnú ryžu, posolíme a varíme do makka, Mirka dobrú chuť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka M. (zaza10) ID 42117 (26.8.2008, 8:39) |
1.- Slovenskú ryžu, alebo tarhoňu opražiť na sucho v kastróli do ružova 2. zalej vodou , osoľ a uvar ako keď varíš cestoviny. Potom zlej a nechaj odkvapkať. 3.- 1 cibuľu pokrájaj na kocky a na oleji opraž tiež do ružova a pridaj odkvapkanú slovenskú ryžu, alebo tarhoňu. Premiešaj a papaj... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka U. (jajau) ID 8090 (28.4.2008, 16:24) |
aby bola ryža fajna nesmie sa umyť..robi sa na sposob tarhone...čiže: opražiť ju do zlata na troche oleja....zaliať 1 salkou vody...podla množstva- aby bola trocha zaliata..posoliť ...dusime chvilku...premiešame...potom zasa trocha zalejeme nech sa voda vypari ...a erobime to do vtedy kym nebude fajne makka.... NEZABUDNUT MIESAT::::::mala by sa podariť....Janka z RBK ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.4.2008, 11:49) |
vdaka.....len mne išlo presne o to že ju nechem opražit chcem aby zostala v povodnej farbe , ale ako vidim inak to nejde. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2008, 13:24) |
Hanka, skús aj takto: http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=32431 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (25.4.2008, 8:44) |
Vdaka vyskušam v mikrovlnke ešte som to nerobila inak ma to aj dost lááakaloo....len nebola asi odvaha.... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina M. (martina08) ID 23354, mimibazar.sk/martina08 (24.4.2008, 13:09) |
Ja ju varím presne ako ryžu: orestujem ju sprudka na oleji (aby bola "viacfarebná"), zalejem vriacou vodou, ochutím soľou a dovarím. Na jeden diel ryže, resp. cestoviny dávam dva diely vody. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (24.4.2008, 13:04) |
Hani, skús tu, podobne ju robievam ako tarhoňu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2475&user=5741 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (25.4.2008, 8:43) |
Ahoj Lucka presne som vedela , že my odpíšeš aj ty....vdaka. a s tarhonou neviem prečo ale s tím nema problem to sa mi darí ale ta ryža ...ummm nie moc. A moj muž nema rad ked by som mu opiekla tu ryžu ....ako tarhonu tarhonu mame radi iba my s dcerou. Dam na tvoju radu a skusim toho isteho výrobcu. inak vdka máme vela tvojích receptou chystam sa na par. rožky. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |