Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)
Hovädzie na horčici a tarhoňa z mikrovlnky
[ recept č. 5070 zo dňa 24.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hovädzie (alebo bravčové) stehno, olej, lyžička plnotučnej horčice, cibuľa, rasca, soľ, strúhanka na zahustenie, tarhoňa
POSTUP PRÍPRAVY
Tarhoňa - netrápte sa s ňou na sporáku - za 10-15 minút ju mám hotovú v mikrovlnke (záleží od výkonu). Cestovinu opražím na oleji, presypem do sklenenej misy, nalejem vody, musí presahovať cestovinku aspoň o 1,5-2 cm, osolím ---NEZAKRÝVAM --- (ak zakryjete, vykypí Vám) - a v mikrovlnke nechám na plný výkon na 10 minút. Ak by sa Vám zdala ešte tvrdá, doliať aspoň 1 dl vody, premiešať a vtedy zakryť - nechať v mikrovlnke ešte na chvíľku - asi 4 min. Fantastická - ani tvrdá, ani rozvarená, a hlavne ani mazľavá. Tu nič nepokazíte. Ale radšej vždy menej vody, ako viac. Na sporáku mi ju vždy chytilo odspodu, potom zasa dávať každú chvíľu pozor, či mám dosť vody - takže som si to zjednodušila.
Hovädzie stehno nakrájam na kocky, na oleji spražím cibuľu, pridám mäsko, osolím, pridám rascu, podlejem, udusím do mäkka. Pridám plnotučnú horčicu, zahustím troškou strúhanky /nie múkou/, trošku nechám prevrieť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Opražená tarhoňa - do hrnca nalejeme olej, vysypeme tarhoňu a opražíme - nie veľmi prudko, miešame, aby neprihorela |
![]() |
v mise pred zaliatím |
![]() |
Po uvarení |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.5.2014, 10:16) |
prima robila som skvelý recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (23.5.2014, 21:21) |
ja už tiež poznam tento receptik na tarhonu, dala mi ho moja mamina, je užasna a tiež už inu robit nebudem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana M. (winona) ID 27165 (23.5.2014, 18:01) |
nech Vám to Pán Boh na deťoch odplatí za to že ste sem dala ten recept na tarhoňu konečne sa mi tarhoňa podarila .... je vynikajúca ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (24.7.2012, 8:01) |
a je nejaká alternatíva ked nemám sklenenú misu takú velkú? porcelánovú mám iba so zlatým prúžkom a to nejde do mikrovlnky... asi budem musiť niečo vyšpekulovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | eva k. (evak77) ID 53899 (22.7.2012, 10:43) |
dnes som skúsila tarhonu podla tohto receptu už inak ani robiť nebudem ,v hrnci sa mi nikdy nevydarila a vždy sa mi pripiekla a nedala sa jesť dakujem za dobrý nápad dokonca som našla medzi receptami aj pár inšpirácii |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (19.1.2012, 12:13) |
celý receptík som dnes robila, aj tarhoňu aj mäsko a je to super ) Ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna F. (fatikova) ID 18100 (15.12.2011, 22:00) |
zajtra bude super obedik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andula098) ID 73898 (24.7.2011, 14:32) |
no veru vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (26.4.2011, 11:29) |
Prosim aku tarhonu pouzivate alebo ako ju pripravujete aby bola taka hneda? To je nejaky druh tarhone? Lebo co som kupovala uz viac druhov tak vzdy bol biela ako cestoviny... dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (29.4.2011, 15:57) |
Lucka, tarhoňu, aby bola taká hnedá, musíš najprv opražiť na oleji. Pražíš dovtedy, akú hnedú farbu chceš..ale nie dlho, aby ti nezhorkla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (4.5.2011, 13:18) |
dakujem za radu! Skusila som to tak a ozaj to funguje nikdy by ma nenapadlo ze to je take jednoduche uz som skusala asi vsetky druhy/znacky tarhone ktore u nas predavaju a nie sa dopracovat k hnedej... ach jo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (Jeni) ID 10085 (18.12.2010, 12:17) |
Práve som ju dovarila a som nadšená , lebo v hrnci mi vždy prihorela.... super super...super... A ďakujeme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (9.11.2010, 11:16) |
Super Tarhoňu v mikrovlnke robím opakovane a veľmi nám chutí Ďakujem za skvelý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (13.4.2010, 11:59) |
uz tolko krat odskusane a stale  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.4.2010, 22:56) |
Janka, teším sa a ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.3.2010, 13:41) |
Aďka dnes som sa konečne odhodlala urobiť tarhoňu v mikrovlne , tarhoňa bola hotová raz dva a ja som nemusela tŕpnuť, že sa prilepí na hrniec , výborný receptík ,tarhoňu odporúčam, už budem variť len takto , ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.4.2010, 22:55) |
Henka, rado sa stalo a ďakujeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera M. (vierka65) ID 36031 (20.2.2010, 9:58) |
Ahoj Aďka, nebudeš mi veriť, ale dnes som sa vo svojich 44 rokoch po prvý krát odhodlala pripraviť tarhoňu podľa tvojho receptíku. Akosi som tarhoňu vo svojej kuchyni odsúvala bokom, lebo som s ňou nemala skúsenosti. Ale receptík je fakt jednoduchý a hlavne tarhoňa výborná Ďakujem pekne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.4.2010, 22:54) |
Vierka, ďakujem krásne Som rada, že sa Ti vydarila a hlavne, že chutila Rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.2.2010, 16:55) |
Tarhoňu mám veľmi rada, ale robievam ju zriedkavo, lebo môj muž to moc nemusí. Ja ju zvyknem robiť tak isto ako ryžu. Na spenenej cibuľke ju opečiem a potom zalejem vodu cca 1,5 cm nad povrch tarhone. Dusím na liatinovej platni, jedenkrát zamiešam a hotová je. No ale však vyskúšam aj takto Aďka, ty si také zlatino zlepšovateľské  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 21:48) |
Kristínka, ďakujem, budem veľmi zvedavá, čo na to povieš, keď ju skúsiš týmto spôsobom. My práve naopak, tarhoňu môžeme častejšie, než ryžu, tak to mám takto raz-dva a nemusím dávať na ňu pozor. Len ju treba pekne opražiť, viac zatiahnuť a bude aj taká, neviem, či to pomenujem správne, trošku chrumkavá Potom mi daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.2.2010, 15:19) |
Tak toto by ma nikdy nenapadlo,dať ju do mikrovlnky,včera som ju robila ku kuriatku,jas,že sa mi zo spodu prichytila............vyskúšam.Ďakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 21:45) |
Katarínka, nie je za čo, treba to vyskúšať Ja som tiež mala nie veľmi dobré skúsenosti, keď som ju pripravovala na sporáku, tak som to skúsila raz v mikrovlnke a odvtedy už len takto Budem zvedavá, či si bola spokojná, budem držať palce, nech sa vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |