
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
MLETÉ MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)Mäsko v štrúdli - TOP :)[ recept č. 50788 zo dňa 6.11.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600 gramov mletého mäska, 500g šampiónov, paradajkový pretlak, cibuľa, soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, olivový olej, lískové cesto, plátková šunka, strúhanka na zahustenie, olivový olejík na potretie :) POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je NAJFAMÓZNEJŠí na planéte !!! Je v celku jednoduchý a akonáhle ho raz ochutnáte, minimálne raz do mesiaca ho budete musieť mať !!! :) Najlepšie chutí so zemiačikmi, poprípade podávaný s tzatziky alebo iným smotanovo syrovým dresingom :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() nakrájanú cibuľku šupneme na fajné množstvo olivového oleja a opražíme ![]() Pridáme najkrájané šampióny, a dusíme, až ich úplne nezadusíme :) ![]() Pridusené by mali vyzerať takto : :) ![]() Okamih na pridanie mäska. Takisto pridáme všetky koreniny - soľ ( radšej menej, vieme do dochutiť aj neskôr :) ), čierne korenie, oregano a bazalku - ideálne je 1,5 čajovej lyžičky z každého - nech je to krásne ochutené :) ![]() Zmes miešať, až dokým bude mäsko úplne tmavé - musí sa udusiť, avšak nesmie zhrudkovieť, preto to treba častejšie miešať. Prípadné hrudky rozdrviť. Až je všetko krásne spojené, môžeme pridať paradajkový pretlak, cca 300 gramov, prípadne max. 450 gramov. ![]() Celú masu treba nechať spojiť, až sa spoja farby, chute a konzistencia. Odstaviť z ohňa, nechať chvíľku vychladnúť za občasného miešania. Keď je mäsko na 60% vychladnuté, je čas na strúhanku :) Môžeme vmiešať 2-3 lyžice strúhanky - tá celú zmes zahustí a dodá ideálnu konzistenciu. ![]() Môžeme prejsť na prípravu cestíčka. Kúpime si fajné lístkové :D Na pomúčenej doske (alebo provizórnej pracovnej kuchynskej doske :D ) rozvaľkáme lístkové cesto na veľkosť plechu. Snažíme sa rovnomerne :) ![]() Rozprestrieme po "celej" šírke cesta plátky šunky. Tuna je vidno, ako nám tá šunka chutila večer predtým s čerstvými rožtekami :D :D Môžeme ju teda rozprestrieť iba strategicky - dostredu cesta, alebo i po celej ploche :) ![]() Vychladnutú masu navrstvíme dostredu cesta tak, aby bola široká asi na želanú veľkosť štrúdle. Z tohto množstva výjde celkom pekná hrubá štrúdľa :) Ak pridáte ešte 1/3 množstva všetkých surovín k pôvodným množstvám, rozvaľkáme 2 lístkové cestá a môžeme spraviť 2 menšie štrúdle. ![]() A teraz tá zložitejšia časť :) Ja som to po dvoch razoch už zvládala celkom fajn :) Idem na to takto : preložím 1 stranu cesta "cez", tak, že to cesto trošku podsuniem pod tú 1 stranu ( aby mäsko netrčalo). Potom preložím druhú stranu a rukami vytvarujem pekný štrúdľový pravidelný tvar. Snažím sa "zlepiť" tie voľné strany pritláčaním prstami. Konce takisto pritlačím spolu a "zašúľam smerom nahor. V tomto okamihu je treba ešte ďalšie 2 ruky, ktoré Vám pomôžu preniesť cesto na maslom vymastený plech. ( Už som to skúšala piecť aj na papieri, ale spodok sa mi tak prilepil, že to muselo ísť s papierom aj na tanier :D ) Pripravíme si jedno vajíčko a ním potrieme celý výtvor :) + ![]() Štrúdlička potretá vajíčkom a poprepichovaná vidličkou :) pripravená do trúby :) Pečiem tak na 180 - 200 stupňov, cca 25 - 35 minút. Keďže mäsko je 100%-tne urobené, musí sa dotiahnuť cesto. V posledných minútach môžeme dať na gril, ale treba dávať pozor na pripálenie :) ![]() Hotovoooooooo :) takto nejak by to "mohlo" vyzerať :) Dokonca mi cesto išlo ľahúčko oddeliť od plechu. Ako som spomínala, najlepšie chutí s pečenými zemiačikmi. Dá sa samozrejme papať samotné, keďže lístkové cesto vie nahradiť prílohu :) Ja občas pridám dresing - syrový, cesnakový, tzaztiky.. :) ![]() Mäsko v reze :) ![]() A finaaaaaaaale :) Dúfam, že skúsite a bude Vám chutiť :) dobrúú chuť :) :) :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (8.11.2012, 22:29) |
keby som vyskúšala bez šunky??? Štrúdľu mám rada buď šunka..šunka syr...alebo potom mäso samotné...je tam vôbec tú šunku cítiť??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (11.11.2012, 17:03) |
Silvi, celkom hej, s cestom to vytvorí pekný obal a chutí to fajne ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andula098) ID 73898 (8.11.2012, 20:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |