Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Tofu burgery alebo fašírky - skvelá chuť.
[ recept č. 51241 zo dňa 1.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 údené tofu, ovsené vločky,ak máme aj tempeh ale nemusí byť ja som dala len zvyšok, 1 cibuľa, hrsť slnečnicových semiačok, hrsť sezamových semiačok,soľ, mčk, prípadne fašírkove alebo gulášové korenie, 1 KL francúzskej horčice, pár guličiek koriandru, 2 cesnaky, 1 vajce....strúhanka...olej....
POSTUP PRÍPRAVY
do misky si nakrájame na veľké kocky tofu (tempeh/ nahrubo cibuľu, cesnak, pridáme za hrsť z každých semiačok, 5 dky myslím že tak 2 hrste ovsených vločiek....pridáme koreniny, francúzsku horčicu, zrniečka koriandru....rozmixujeme ponorným mixérom na kašu....do kaše pridáme 1 celé vajíčko, ešte tak 2 hrste ovsených vločiek...premiešame...zo zmesy tvarujem fašíročky ...obalíme v strúhanke len tak hop šup a smažíme na oleji...prípadne dáme piecť do trúby ja som dnes smažila...ani netreba nejak extra veľa oleja...dobrú chuť.... |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.7.2013, 22:46) |
Môžem sa spýtať čo je tempeh ? Fašíročky vyzerajú veľmi zdravo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (18.7.2013, 17:59) |
Soni....Tempeh je fermentovaný výrobok z celých zŕn sóje.Kultúra rhizopus oryzae, spojí zrná sóje a obsahuje veľké množstvá vitamínu B12, bielkoviny porovnateľné s kuracím mäsom ibaže bez cholesterolu.Fermentácia spôsobí, že zrná sóje stratia látky, ktoré spôsobujú nadúvanie.Tempeh má výraznejšiu a bohatšiu chuť ako tofu.Môžeme ho dusiť so zeleninou, alebo konzumovať za studena. http://img.mimibazar.sk/h/bs/10/120416/12/l100239.jpg |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (17.7.2013, 20:22) |
vďaka teším sa aj ja som ich dnes robila a už je po nich  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |