Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB
[ recept č. 51316 zo dňa 4.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak
POSTUP PRÍPRAVY
Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov. |
Marta K. (natasa1981) ID 26112 (17.4.2013, 18:33) |
chleba je vyborny a iny uz piect ani nebudem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (4.12.2012, 17:09) |
Ahoj, mám otázočku , suroviny do pekárničky treba dávať v takom poradí ako je uvedené??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 (6.12.2012, 9:01) |
Na poradí nezáleží. Aj keď niekde píšu, že droždie a soľ by sa nemali dávať naraz, v pekárničke sa to všetko aj tak zmieša. A v chlebových múkach je to napokon tiež zmiešané. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |