Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)
Krémeška Božka - rýchla a božská
[ recept č. 51851 zo dňa 8.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g hladkej múky, 11 polievkových lyžíc vlažnej vody, trošku soli, 1 Cera. Plnka - v postupe ďalej
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto nie je žiadne lístkové, je veľmi rýchle ale pripomína lístkové. Recept mám zo zdrojov našich starých mám. U nás už iná krémeška nejde na odbyt.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
múku zmiešame so soľou, postrúhame tuk Cera a pridáme vlažnú vodu. Vypracujeme cesto a necháme zo 2 hod odležať v chlade. |
![]() |
rozdelíme na dve časti a medzitým si vymastíme plechy z opačnej strany. |
![]() |
vyvaľkáme, preložíme na plech a popicháme vidličkou, kraje môžeme zarovnať, len veľa neuberať, cesto sa po upečení trošku stiahne. |
![]() |
Plnka - 1 liter mlieka, 250 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 3 žĺtka, 2 Zlaté klasy. Uvaríme a ešte horúce vylejeme na vychladnuté cesto. |
![]() |
keď krém vychladne, vyšľaháme 2 šľahačky. Mám osvedčené práškové Dr.Oetker, dobre drží tvar. Prikryjeme druhým upečeným plátom, pocukríme a hotovo. |
![]() |
len sa tak za ňou zapráši a zostanú oblízané prsty. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Natália C. (cicka200) ID 249599 (8.5.2013, 11:05) |
robila som ju nedelu a je vyborná kremeška a dnes ju znovu robím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viki K. (bimbusik) ID 65777, mimibazar.sk/bimbusik (25.3.2013, 12:31) |
Tak tato Kremeska je fakt BOZSKA Uzasny ,chutny kolacik, velmi dobre sa robilo s cestom A to ked uz svokra pochvali, lebo aj ona robieva vynikajuci Dakujem za skvely receptik Viki |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (25.3.2013, 13:11) |
Viki, som rada, že si si naklonila svokru koláčikom a že si dostala pochvalu, super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana š. (irra) ID 137049 (19.2.2013, 20:07) |
Krémešik som robila,strašne dobre sa mi pracovalo s cestom,ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (20.2.2013, 15:12) |
dúfam, že aj chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (4.2.2013, 14:22) |
fantasticky lenka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (29.1.2013, 19:31) |
Ahoj, ako dlho sa pláty asi pečú? Ďakujem za odpoveď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (4.2.2013, 14:44) |
Žanetka, nesmie byť tmavé cesto, bledé, trošku s ružovkastým nádychom. Je také krehké, že pri skladaní z plechu treba dávať pozor na dolámanie. Nech sa darí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera M. (vierinka1) ID 111995 (upravené 27.1.2013, 15:53) |
na prvy pokus sa mi oba pláty rozlámali keď som ich dávala dole z plechu netuším kde sa mohla stať chyba ale na druhy pokus sa pekne podarili, dakujem za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana G. (beaja) ID 157746 (26.1.2013, 15:17) |
vyzera božsky ten krém tak pekne stuhne? nedáva sa ziadne maslo, trochu sa bojím že sa to roztečie kedže tam idú len 2 zlaté klasy. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (4.2.2013, 14:43) |
krém stuhne, občas mu na krajoch treba dopomôcť, aby chytil tvar, potom je už v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva R. (pruzinka) ID 22906 (18.1.2013, 11:00) |
Prosím ťa, ako si to tak pekne pokrájala? Ten vrchný plát sa nelámal? Či to mám ešte predtým nejak nakrojiť? Ak áno tak upečené, či ešte surové? ďakujem inak vyzerá stráááášne dobre.... mňam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 13:08) |
krájať treba opatrne tenkou čepeľou už hotový krémeš. Treba vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (18.1.2013, 10:56) |
mnam slintam si na klavesnicu toto musim niekedy v blizkej buducnosti spravit... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 10:07) |
Zuzka, som rada, že chutil. Aj prsty zostali oblízané????  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (17.1.2013, 18:13) |
Mohla by som sa spytat na rozmer plechu ? Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (18.1.2013, 10:06) |
Myslím, že rozmer nie je podstatný, lebo aj keď obrežem kraj, tak mi vyjde akurát jedna väčšia porcia krémešky. Škoda by bolo vyhodiť zvyšné cesto. Keď bude tenšie, nevadí, len je veľmi krehké.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | migu m. (migu) ID 36636 (18.1.2013, 10:12) |
No, ja len preto, ze ked bude cesto velke, aby zasa nebolo malo kremu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (16.1.2013, 14:57) |
Vyborne na vrch som dala cokoladu . Odporucam vyskusat Dakujem za recept odkladam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana S. (camelka28) ID 59997, mimibazar.sk/camelka28 (15.1.2013, 16:25) |
dnes som sa na krémeš chystala,ale nejako som nestihla,ale zajtra ho urobím..len nechápem,že plechy vymastíme z opačnej strany,asi som blond,alebo čo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 16.1.2013, 20:06) |
Musis otocit plech naopak a namastit spodok plechu a dat cesto... A ked sa upecie plat len zosuchnes.... Keby si do robila normalne na plechu tak by si ho tazko vytahovala a polamalo by sa... Takto sa pecu aj medove platy... Proste take krechke cesta.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (16.1.2013, 13:55) |
Ďakujem Veronika, predbehla si ma. Skvele si to vysvetlila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.1.2013, 20:04) |
Ja som to zaregistrovala hned ked to sem prislo... Dufam ze nevadi.... Nedalo mi to nenapisat.... ale kremes mas nadherny....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzana S. (camelka28) ID 59997, mimibazar.sk/camelka28 (16.1.2013, 8:49) |
aha,ďakujem Veronika,idem na to ))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (15.1.2013, 12:00) |
fantasticky kolacik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ivana p. (iivvkkaa) ID 111055, mimibazar.sk/iivvkkaa (11.1.2013, 10:54) |
na kolko stupnov sa pecie cesto?dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (11.1.2013, 13:31) |
Pečiem v teplovzdušnej rúre na 170-180 stupňov. Záleží na type.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (9.1.2013, 22:37) |
vyzera vyborne zajtra vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (9.1.2013, 21:29) |
Este doplnim. Odporucam vrchne cesto pred polozenim na slahacku narezat. Lepsie sa kremes krája.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (9.1.2013, 21:27) |
najlepsi domaci kremes, aky som kedy jedla a kazdy kto ho ochutna pyta recept. Takze odporucam. Krem robim malinko inak. K pudingu - ked je uvareny, pridam aj zvysne 3 bielky z kt. spravim sneh. Krem je taky nadýchanejsi a lepsi ako len klasicky pudingový. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (10.1.2013, 9:52) |
Gabika ďakujem, skúsim aj ja tie zvyšné bielky týmto spôsobom použiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (11.1.2013, 11:38) |
Tak dnes sa u nas robi kremes . Este k tej plnke doplnim aj pre ostatnych. BIelkovy sneh zaslaham do horucej pudingovej plnky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (16.1.2013, 14:45) |
takto to robime aj my s pudingom a snehom... len tak, ze do pudingu dame len pol cukru a do snehu druhu polovicu... zo snehom mi chuti viacej, je vzdusnejsi... ale inak vyzera super, asi spravim dnes vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |