Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami
[ recept č. 51893 zo dňa 12.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke. |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.2.2020, 13:18) |
vyzerá úžasne,vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Vladka K. (vladi.k) ID 50187 (11.2.2020, 22:04) |
Ja som recept už dávnejšie vyskúšala. Bolo to vynikajúce! Pre nás veľká mňamka. Oceňujem prípravu br. panenky. Podľa vášho spôsobu je veľmi jemná a vôbec nie je vysušená. Určite odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (12.1.2013, 21:17) |
vyzerá to skvele ,prudko jedlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |