končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Tina G. (tinna333) ID 26976 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Narodeninova, bezlepkova[ recept č. 52001 zo dňa 18.1.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 kusy pudingovy prasok cokoladovy (Dr. Oetker je urcite bezlepkovy ostatne znacky som nepozerala), 5 vajec, 5 PL krystal cukor, 5 PL olej, 0.5 balenia kypriaceho prasku do peciva, 2 PL vlaznej vody PLNKA: 2 kusy puding bananovy, 500 ml mlieka, 125 g masla, 2 PL cukor praskovy, 2-3 kusy bananov, FONDANT S MARSHMALLOW: 180g masrshmallow cukrikov, 2 PL vody, cera (asi vo velkosti vlasskeho orecha), cca 600 g praskoveho cukru. (ak chcete fondant farebny treba pridat potravinarske farbivo, alebo ak ho chcete nejak duchutit tak pridat aromu, ja som k tejto torte pridala rumovu aromu do ruzoveho fondantu) POSTUP PRÍPRAVY Najprv zacneme plnkou: v 500 ml mlieka si uvarime 2 bananove pudingy, nechame poriadne vychladnut, obcas pomiesame aby sa nam na vrchu nespravila kozka, 125g masla si vyslahame s 2PL praskoveho cukru, ked budeme mat pudingovu cast poriadne studenu tak do nej vmixujeme maslovu cast, plnka je tak pripravena KORPUS: oddelime si bielka od zltok, bielka si vyslahame a dame bokom, slahame si zltka splu s 2 PL vlaznej vody, pridame 5 PL krystal cukru a slahame do peny, postupne pridavame a slahame 5 PL oleja, nakoniec vmiesame 4 cokoladove pudingove prasky a 0.5 balenia kypraceho prasku. Na koniec uz iba rucne zlahka vmiesame bielka. Pecieme v rure 20 minut na 170 stupnov a potom dalsich 15 - 20 min. na 150 stupnov, treba to sledovat kazda rura pecie inak. Korpus si po upeceni nechame trochu vychladnut ale este teply ho prektojime na pol, stale krajam hrubou nitkou. Ked bude korpus uz chladny mozeme zacat nanasat plnku, takze 1/3 plny nanesieme na spodny plat a poukladame na kruzky naukladane banany, dalsia 1/3 plnky na vrch bananov, polozime vrchny plat a na celu torkty aj po stranach natrieme zvysok plnky. FONDANT: http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html pouzila som tento fondant z marshmallow, nebudem tu vsetko zbytocne opisovat, je to tam krasne napisane a podla tych rad sa mi krasne lahucko pracovalo :) |
Daniela D. (Dandy1) ID 79896 (20.1.2013, 11:25) |
Krasna ak by sa vam dalo napisat recept v tyzdni,chcem upiect dcere na sobotu bezlepkovu tortu este som ju nikdy nepiekla. Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tina G. (tinna333) ID 26976 (20.1.2013, 16:05) | ||
recept som dnes pridala kedze som piekla tortu pre kamaratku a bolo to prvy krat co som piekla bezlepkovu, trochu som sa bala ci bude korpus chutit ale bol skvely, zozala som velku pochvalu | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (20.1.2013, 11:19) | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (19.1.2013, 8:33) |
krásna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |