Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Kinder Pingui rezy
[ recept č. 52161 zo dňa 30.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 60 ml teplej vody, 60 g hladkej múky, 10 g kakaa, 8 g prášku do pečiva ********** Šľahačková náplň: 250 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 30 g teplého medu, ½ želatínového stužovača (stužovač za studena Dr. Oetker) rozpusteného v 50 ml vody ********** Čokoládová plnka: 100 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica vody, 1 polievková lyžica olej ********** Čokoládová poleva: 130 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica olej ********** Na poliate: karamelový toping
POSTUP PRÍPRAVY
Plech s rozmermi 33x40 cm.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pomaly pridávame vodu a šľaháme do hustej peny. Neskôr pomaly pri najnižšom rýchlostnom stupni primiešavame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do kakaového cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 10 minút. |
|
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po na dve rovnaké časti. |
|
Šľahačku vymiešame skoro do tuha. Pridáme roztopený med a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Šľahačkovú náplň rozdelíme na dve časti a z každej si odoberieme lyžicu náplne, ktorú si odložíme na zarovnávanie okrajov. |
|
Prvý plát cesta môžeme trochu poliať karamelovým topingom (keď chcete mať koláč trošku sladší). Necháme trochu vsiaknuť a natrieme prvú polovicu šľahačkovej náplne. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň pol hodiny. Druhý plát cesta tiež polejeme topingom a potrieme druhou polovicou šľahačkovej náplne. Tento druhý plát však do chladničky nevkladáme. |
|
Kým prvá polovica cesta so šľahačkou chladne pripravíme si čokoládovú plnku. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. Potom ešte pridáme vodu a olej. Chvíľku ešte povaríme a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. |
|
Po pol hodine vyberieme prvý plát cesta so šľahačkou z chladničky. Na šľahačkovú náplň rovnomerne rozotrieme pripravenú mierne vychladnutú čokoládovú plnku. Čokoládovú plnku pomaly rozotierame až ku okrajom. Znovu vložíme do chladničky na pol hodinu stuhnúť. |
|
Po pol hodine vyberiem z chladničky. Zoberieme druhý plát cesta natretí šľahačkovou náplňou, ten čo doteraz nebol v chladničke, a prevrátime ho tak aby sa šľahačková strana spojila s čokoládovou plnkou. Popritláčame a odobratou šľahačkovou náplňou zarovnáme okraje. Na vrch koláča položíme závažie a dáme znovu do chladničky aspoň na pol hodinu. |
|
Kým koláč chladne pripravíme si čokoládovú polevu. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a lyžicu oleja. Občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. |
|
Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, odťažíme a prevrátime ho. Plát cesta čo bol hore, pôjde dole. Nový vrchný plát cesta potrieme pripravenou čokoládou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom krájame na rezy (cca 3x5cm). |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Lenka B. (Éliška) ID 10868, mimibazar.sk/eliskabartikova (7.3.2013, 15:09) |
Nie len že vyzerá super, ale je vynikajúci . Dnes som ho piekla - je v chladničke a po malom ochutnaní pochybujem, že dlho v tej chladničke bude . Ďakujeme za super receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Kristína K. (kemkk) ID 251735 (7.3.2013, 23:03) |
Dobrý deň. Aj ja ďakujem. Som rada, že chutí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (31.1.2013, 17:14) |
Hned by som si dala ukladam si receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína I. (kaacka) ID 33422 (31.1.2013, 16:19) |
Vyzerajú krásne ale neviem neviem moje nevyzeraju krásne vsetko mi vytekalo uvidíme ako budú chutit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Kristína K. (kemkk) ID 251735 (31.1.2013, 20:26) |
Dobrý deň. Ja som robila už viac krát a nikdy mi šľahačková náplň nevytiekla. Stále používam rastlinnú šľahačkovú smotanu, ktorá ma nikdy nesklamala a stále po vyšľahaní pekne drží. Dokonca som robila raz aj bez želatínového stužovača a aj tak pekne držala tvar. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Lucia B. (susia) ID 34131, mimibazar.sk/susia (20.11.2013, 10:37) |
Kristínka, akú presne šlahačku používate( myslím názov a výrobca)? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (21.11.2013, 8:39) |
Dobrý deň. Ja som dlho zvykla používať zelenú Rajo (napr. http://dito.sk/catalog/product_info.php?cPath=13000_13100&products_id=3520), ktorú som zvykla kupovať v Metre. Ale teraz už častejšie používam od Zeelandie - Rosette (napr. http://www.cukrarskysen.sk/suroviny/235-zeelandia-rosette.html) lebo tú majú u nás pri robote v pekárni Hrašovík a je dokonca lacnejšia (1,80 EUR) a kvalita je rovnaká. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (31.1.2013, 5:42) |
vynikajúce vyzerajú....vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (30.1.2013, 23:43) |
úplne že super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (30.1.2013, 19:22) |
vyzera to vyborne ako original urcite v najblizsej dobe vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |