
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Monika K. (mki) ID 11907 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Langoše[ recept č. 52355 zo dňa 12.2.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny \r\n• 800 g hladká múka\r\n• 1 ks pochuťková smotana\r\n• 2 ks celé vajcia\r\n• 400 ml mlieko\r\n• 50 g droždie\r\n• 1 KL soľ\r\n• trošku cukor\r\n• 5-6 strúčikov cesnak POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu\r\nVšetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.\r\n\r\nPotom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše |