Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Falošná BOLERO torta
[ recept č. 52429 zo dňa 16.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut a pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Jarmila B. (Jarda) ID 16453, mimibazar.sk/jarda (20.8.2015, 20:05) |
Môžem sa spýtať,tú čokoladu so smotanou po vychladnutí najprv vyšlahať,alebo len taku masu dať do masla nevyšlahanú.Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina C. (chudaska) ID 25539 (19.9.2014, 14:49) |
ahojte, chcela by som ju vyskusat na oslavu,vyzera vyborne...len sa chcem opytat, kupila som si parizsku slahacku znacky Kunin...je tam uz cukor aj kakao,tak tipujem,ze uz ju staci iba vyslahat, nemate s tym niekto skusenost? budem rada kazdej dobre rade? a nezrazi sa mi ta slahacka,ked tam pridam potom to maslo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela K. (michaelles) ID 230968 (22.2.2014, 11:41) |
tá torta je úžasná, vyskúšala som robila som ju pre sestru, ale ona nemá rada višne, tak som tam dala banány a jahody |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela K. (michaelles) ID 230968 (22.2.2014, 11:41) |
tá torta je úžasná, vyskúšala som robila som ju pre sestru, ale ona nemá rada višne, tak som tam dala banány a jahody |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (9.5.2013, 13:39) |
je to vynikajuca torta! dakujem za recept, hned ako som ho zbadala, musela som vyskusat http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=893098 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.2.2013, 7:05) |
perfektná,vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.2.2013, 0:26) |
Vyzerá fantasticky, určite prudko jedlá |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (16.2.2013, 23:22) |
Mňam, vyzerá chutnulinko nemusela by si ma dlho núkať Príležitostne sa inšpirujem a skúsim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (16.2.2013, 21:04) |
už len vasša |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| adriana m. (adula75) ID 57756 (16.2.2013, 20:04) |
táto tortička vyzerá byť prudko jedlá, určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |