
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
katarina k. (misskate) ID 170780 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paradajkové cestoviny s mozzarellou[ recept č. 52457 zo dňa 18.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček korenia na cestoviny, 1/2 lyžičky oregana, 1 - 2 lyžíce sušenej bazalky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky majoranky, 1 balíček cestovin penne, 400 ml paradajkoveho pretlaku,3 lyžice smotany na slahanie, 1 balíček mozzarelly, 1 lyžička olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame koreniena cestoviny. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé. |