končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Karamelový cheesecake - delikatesa![ recept č. 52593 zo dňa 27.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu. Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C. Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi. Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko. Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom. Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam! |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.3.2013, 14:42) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
iveta m. (cicis23) ID 94565 (13.3.2013, 12:32) |
..prosim vas ake maslo tam ma ist??? palmarin?? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (28.2.2013, 19:26) |
Receptík vyzerá zaujímavo, chcem sa len opýtať, či sa to Salko pri krájaní nerozteká, neskúšali ste ho vyšľahať s maslom? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (1.3.2013, 14:33) | |
Ja osobne som mala cheesecake stále v chladničke, čiže Salko celkom stuhlo a neroztekalo, ale je možné, že pri izbovej teplote by tomu tak bolo, takže ak ho chcete tuhé, vyšľahať s maslom bude určite dobrý nápad | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (28.2.2013, 17:14) |
Vyzerá to super a noblesne. Škoda, že si ne hodila fotopostup. Aj tak ďakujem za dobrý typ. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 17:55) | |
Môžem hodiť nabudúce, keď ho budem znova robiť, ale prišlo mi to zbytočné, keďže je to v podstate úplne jednoduché | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 13:59) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (28.2.2013, 12:13) | |
vyzera to dobre... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |