Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Kefírové mlieko z tibetských kefírových zŕn
[ recept č. 52956 zo dňa 24.3.2013 ] PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
Hovoria mu zázrak z Tibetu – sú to Tibetské kefírové zrná, ktoré vyfermentujú z mlieka kefírové mlieko. Mám overené na sebe. Naozaj zázrak. Odborníci o ňom hovoria, a je dokázané, že je určený a pomáha na vnútorné choroby, bronchiálne katary, všetky sklerózy, infarkt myokardu, ochorenie žlčníka, pečene, ľadvin, infekčnú žltačku, žaludočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchu, ochorenia krvi, vyrážky, ekzémy, candida (kvasinky), choroby nervov, detoxikuje organizmus. Zlepšuje imunitu. Môžem jedine odporúčať !
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Čerstvo zaliate mliekom |
![]() |
Kvasenie |
![]() |
Vykvasený kefír - stačí už len pomiešať, scediť a piť :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Dagmara L. (dadka33) ID 72610 (8.10.2014, 10:13) |
dobrý den mam zaujem o hubu máte niečo naviac? dakujem za info |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (23.3.2014, 21:23) |
Kefír pijeme už dlhšiu dobu . Zrnká sa veľmi rýchlo množia . Mám doma tiež kultúru na bulharský jogurt . Ten sa chystám len urobiť . Zrnka som si objednala na internete . Teraz ich rozdávam známym a rodine . Chcem vyskúšať aj tvaroh urobený z tohto kefíru . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra M. (pepeO311) ID 221770 (14.1.2014, 12:50) |
Dobrý deň, chcem sa opýtať, kde zoženiem túto hubu? ďakujem Petra |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (8.2.2014, 21:30) |
Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu, ale až teraz som sa dostala k správe Posielam link http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/tibetske-kefirove-zrna-p112 Pekný večer Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | jolana j. (joliška) ID 78341 (10.3.2014, 14:44) |
Dobrý deň.prosím Vás mate ešte kefírové zrna?Až áno ,mohli by ste mi poslať na dobierku.Dˇakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Simona D. (alisson) ID 94968 (13.11.2013, 23:34) |
Dobrý deň, máme ti ich prosím ešte aj na poslanie? Ďakujem Simona  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarina g. (katka gajdosova) ID 78614 (12.11.2013, 13:27) |
Dobrý deň, tak teraz ste ma úplne "namotali" na domáci kefír pijeme ho denne, môj partner viac, ja menej.Aké množstvo by som mala kúpiť v tom Vami uverejnenom obchode? stačí mi jeden kus? z tej jednej dávky koľko kefíru vznikne najprv? Ďakujem PS: zvyknete ochucovať? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana T. (janulka928) ID 255342 (22.10.2013, 22:54) |
Dobrý deň, a mohla by som aj ja poprosiť kefír. zrná? ďakujem topoliova.j@gmail.com |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
AJKA B. (datelinka bylinka) ID 208669 (13.9.2013, 8:17) |
dobry den prosim vas mate este tibecke zrna dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
AJKA B. (datelinka bylinka) ID 208669 (13.9.2013, 8:17) |
dobry den prosim vas mate este tibecke zrna dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (24.9.2013, 20:40) |
Áno mám ich stále. Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka S. (Syčka) ID 251609 (13.7.2013, 14:43) |
Ahojte, chcela by som sa opytat ci este stale mate ten zazrak mala by som velky zaujem dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (24.9.2013, 20:42) |
Prepáčte až teraz som si našla Vašu správu - zrná mám stále. Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava H. (mimka999) ID 60849, mimibazar.sk/mimka999 (2.5.2013, 14:28) |
máte ešte tie zrná, mala by som záujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (7.5.2013, 20:15) |
Samozrejme, že mám a stále ich pijem - rada pošlem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Halina M. (anilah) ID 93483 (26.3.2013, 17:56) |
Už niekoľko rokov mám túto Tibetskú mliečnu hubu, ale vyzerá inak. Má krásne zrna, ktoré sa držia pokope a rýchlo sa množia. Aj vykvasený kefír vyzerá inak-bez syrvatky. Mám dojem, že máte zastaralú hubu, alebo jej dávate do fľašky priveľa. Nemôžte ju hermeticky zatvárať- huba musí dýchať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (26.3.2013, 21:08) |
Hubu mám 6 týždňov - prvé kroky som konzultovala so zástupcom firmy, ktorá ju distribuuje na Slovensku. Fľaša, v ktorej kefírové zrná fermentujú nie je hermeticky uzatvorená, je odstránená tesniaca guma, takže je k obsahu prístup kyslíku na prirodzené kvasenie. Kefírové zrná by nemali držať pokope, aspoň tieto nie ale vytvárajú také krásne ,,mapy,,. Rozmnožujú sa veľmi krásne, keď som ich dostala, tak to boli také malinké ,,uzlíčky,, - dnes sú krásne ,,mapy,,. Čo sa týka oddelenia srvátky od mliečnej hmoty, je to pri týchto zrnách normálne, tak spoznám, že je kefírové mlieko vyfermentované. Takéto mlieko pred scedením pomiešam a dostanem z toho kompaktnú tekutinu vynikajúcej chuti. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Halina M. (anilah) ID 93483 (27.3.2013, 14:29) |
Zdravá huba pripomína male ružičky rozdrobeného karfiolu s priemerom maximálne 4cm, a nie mapy. http://www.jenzeny.cz/moda/zdravi-a-krasa/zazrak-jmenem-tibetska-houba-1100.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (27.3.2013, 21:31) |
Dôverujem slovenským dodávateľom a slovenským firmám, http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/tibetske-kefirove-zrna-p112 a táto firma má mojú plnú dôveru, nielen v kefírovom mlieku ale aj liečivom bulharskom jogurte - na základe Vašich argumentov som si dnes odkonzultovala stav mojich tibetských kefírových zŕn a kefírového mlieka, ktoré vytvárajú u firmy, ktorej absolútne dôverujem a potvrdili mi, že huba je zdravá a správa sa normálne a aj normálne vyzerá. Kefírové mlieko ktoré produkuje je voňavé a chutné, nemá žiadnu pachuť a ani zvýšenú kyslosť. Nebudem polemizovať - pre mňa dôležité a podstatné, je, že mi neopísateľne, dokazateľne a povedzme zázračne pomáha a priatelia a známy, ktorých kefírové mlieko oslovilo tiež sú z neho nadšení. Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (25.3.2013, 17:37) |
kedysi to mala moja stará mama, roky a roky dozadu a pili sme to o dušu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (25.3.2013, 21:42) |
Aj ja som to zažila s mojou babičkou, ale keď mi zomrela na kefír sme zabudli, až teraz pred mesiacom keď som bola na tom zle sa mi zázrakom dostal do života opäť - a je to naozaj úžasná vec, bez toho aby som mu musela robiť reklamu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam P. (grepka205) ID 211003 (25.3.2013, 11:16) |
A kde sa to dá prosím ťa zohnať?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (25.3.2013, 21:35) |
Ja som si to objednala na : http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/tibetske-kefirove-zrna-p112 ale rada pošlem - zrnám sa u mňa darí a je mi ich ľúto vyhodiť. Kľudne napíšte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea K. (anca66) ID 16418, mimibazar.sk/anca66 (26.3.2013, 17:28) |
a prečo mne sa zrná nemnožia? Už pár mesiacov mám stále len tie dva pôvodné Kde robím chybu? Pohár s kefírom - teda aj so zrnami mávam v chladničke. Nie je im tam zima Poradíte? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (26.3.2013, 21:13) |
Kefírové zrná ,,zrejú,, len v teplom prostredí. Ja ak chcem aby sa proces zrenia zastavil, lebo teraz ich mám dosť veľa - darí sa im tak vtedy ich dávam do menšieho množstva mlieka a do chladničky. Inak ich zalievam vlažným mliekom a dám do kuchyne, tu ,,zrejú,, tak 20-24 hodín pri izbovej teplote. Vyzreté sú vtedy ak sa medzi mliekom vytvorí srvátka, potom pomiešam a scedím. Inak treba si dávať pozor nesmú prísť do styku s kovom, chlórovou vodou a musí sa používať jedine pasterizované nie trvanlivé mlieko - aj to môže byť problémom. Skúste dať najprv zrná zrieť pri izbovej teplote a potom uvidíte. Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Andrea K. (anca66) ID 16418, mimibazar.sk/anca66 (5.4.2013, 12:22) |
ďakujem za radu. Doteraz som používala "krabicové" mlieko, keď som nechala v kuchyni, naozaj do 24 hod. bol kefír - a myslím si, že aj chutný. Dokonca aj v chladničke sa vydaril, len to trvalo dlhšie. Kefír pijem iba ja, preto som používala trvanlivé mlieko, mala som krabicu na 2x. Kravské mlieko som zo zdravotných dôvodov nahradila sójovým, preto som na kefír používala krabicové - že mi vydrží dlhšie v chladničke , než zarobím ďalšiu dávku kefíru. No, a zrnám sa to určite nepáči, ani tá chladnička Tak ruším krabicové zásoby mlieka doma a snáď sa mi tie moje dve potvorky rozmnožia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (5.4.2013, 19:56) |
Zrná majú neskutočnú schopnosť sa ,,rekonvalescentovať,, - skúste - verím, že aj Vaše ožijú - pre mňa je veľakrát zážitok ako sa mi mení mlieko na kefír pred očami resp. ako sa dokážu správať keď ich prenesiem z chladu do tepla Držim palčeky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana K. (Dankak) ID 75991 (25.3.2013, 11:02) |
napis prosim ta kde sa to da zohnat dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (24.3.2013, 23:03) |
a ako tebe pomohlo toto mlieko? kde sa to da zohnat? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (25.3.2013, 21:41) |
Áno zázračne mi pomohlo toto mlieko, na pečienku a pankreas - lekári neverili v tak zázračný a rýchly účinok. Upravilo mi aj trávenie. Oficiálne sa to dá objednať : http://www.syridlo-predaj.sk/index.php/tibetske-kefirove-zrna-p112 ale rada pošlem Ľudmila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (5.4.2013, 14:20) |
uplne nezavisle som pred velkou nocou kupila tieto zrna....kupovala som syridlo a spolu s nimi aj zrna...a pan majitel mi hovoril o jednej panej, co jej zauracne pomohlo toto mlieko...to asi o vas?! ale ze ona ho pila na litre denne... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Ľudmila Žabková (Dobrý pastier) ID 50670 (5.4.2013, 19:53) |
Neviem, či hovoril o mne - ale dosť dlho som ho ,,trápila,, svojimi otázkami Áno ja som ho počas krízy pila 2 l denne a fakt neskutočne pomohlo a bolo to toto kefírové mlieko - teraz, keď som relatívne stabilizovaná pijem tak liter denne. držím palčeky aby pomohlo aj Vám. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (5.4.2013, 19:58) |
ja som ho v podstate kupila tak zo srandy...a skusali ste aj napr. sojove mlieko?lebo sa mi nechce stale kupovat klasicek a sojove viem zarobit hocikedy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |