
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) hmota na fondán[ recept č. 53364 zo dňa 21.4.2013 ] PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY 180 g Cukríky JoJo Marshmallow 600 g práškový cukor 2 PL studená voda 1 ML kys.citrónová-prášková 0,5 cm pásik CERA - stužený tuk potravinárske farbivo mandľová príchuť, podľa chute Postup receptu Pripravíme si ingrediencie. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme 2 balíčky (2x90g) cukríkov JoJo Marshmallow, pridáme 2 PL vody, 1 ML kys.ctrónovej, Ceru vo veľkosti vlašského orecha a potravinársku farbu podľa účelu použitia fondánu. Cukríky môžu byť aj Dulcia alebo od Haribo (170g) Ak chcem hmotu bielu, tak odrezávam bielu časť cukríkov od ružovej (JoJo) a použijem 4 sáčky teda 180 g bielych cukríkov. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Misu dáme do mokrovlnky na maximálny výkon na cca 2 minúty a vždy po 15 sekundách otvoríme mikrovlnku a hmotu premiešavame. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Hmotu nesmieme nechať v mikrovlnke dlhšie ako 15 sekúnd, pre to že sa veľmi spení a cukríky sa môžu skaramelizovať. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Po dvoch minútach, keď sa nám už všetky cukríky roztopili, si postupne primiešavame 400 g dôkladne preosiatého p.cukru. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Zvyšných 200g vysypeme na stôl a vylejeme do stredu cukru už polotuhú hmotu. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Rukami dôkladne vpracujeme všetok cukru do hmoty. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Ak by hmota nestačila pohltiť všetok cukor, môžeme ruky jemne prepláchnuť vodou a tak ďalej hmotu miesiť až kým úplne nevpije všetok cukor. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Na koniec si ruky umyjeme, usušíme a ešte dôkladne hmotu prepracujeme.Takto je pripravená po rozválkaní na potiahnutie jednej veľkej torty.Kúsok nám vystane na ďalšie zdobenie. Hmotu môžeme skladovať v chladničke aj niekoľko týždňov.Ak ju máme dopredu pripravenú a chceme s ňou pracovať, tak ju vyberieme z chladničky a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 5-6 hodín pred jej použitím.Potom sa dá krásne prehnietiť rukami a válkať.Ak je hmota tvrdá, tak si ruky namočíme pod tečúcou vodou a tak hmotu dôkladne prehnietime. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Na dôkladne očistenú a vysušenú pracovnú plochu - stôl si preosejeme p.cukor v hrubšej vrstve asi vo veľkosti plytkého taniera. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Položíme naň marcipán a váľkáme.Zvrchu neposýpame, lebo by nám cukor zanechal biele fľaky!Snažíme sa aby sa nám hmota nelepila na valček.Ak sa začne lepiť, tak si valček umyjeme a usušíme.Miestami kde sa lepí môžeme minimálne poprášiť cukrom. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Ak sa nám plocha vyváľkaného marcipánu rozrastá a vysúva s pod seba cukor, tak ho malíčkom vymetieme, aby sme ho válčekom nenanášali na hmotu. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Marcipán vyváľkame na rovnomerne tenkú hrúbku asi 2-3mm. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Vyváľkaný marcipán opatrne z jednej strany nadvihneme a prehodíme cez predlaktie.Hotovú, aj z vonka krémom natretú tortu si položíme na ľahko kĺzajúcu sa podložku a podsunieme si ju pod nadvihnutý vyváľkaný marcipán. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Pri vyhladzovaní pracujeme rýchlo ale opatrne.Prebytočné okraje môžeme postupne odrezávať. Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Pred položením marcipánu na tortu, plochu okolo nej očistíme od krému, aby "odpadový" marcipán nebol od krému a mohol sa ďalej zúžitkovať! Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán Hotový, vyhľadený marcipán môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie.Z hmoty môžeme tvarovať i kvety, či postavičky. |
anička b. (3xha) ID 57260 (25.4.2013, 17:44) |
môžem poprosiť o obrázky ďakujem misa1959@azet.sk ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva v. (evka590) ID 238925 (25.4.2013, 17:22) |
mozem tiez poprosit tie obrazky ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana G. (beaja) ID 157746 (25.4.2013, 14:02) |
i ja by som chcela tie obrazky ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
JITKA J. (rex) ID 75797 (21.4.2013, 18:29) |
Dobrý den,můžu se zeptat,kde jsou k tomu ty obrázky?Děkuji. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |