kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Polievka z cesnaku medvedieho
[ recept č. 53476 zo dňa 29.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 stredné zemiaky, 1 stredná cibuľa, trocha oleja, 1 kytica cesnaku medvedieho (taká, že ju tak normálka objímete v dlani), 4 strúčiky cesnaku, soľ, kocka kuracieho bujónu, troška mčk, 1 kopcová čL vegety, 1 vajco, 1/2 šľahačkovej smotany, 2 čL hlad. múky, trocha mlieka ( v recepte malo byť aj biele víno, ale ja nemám a aj tak sa mi to nezdalo :-D, takže nemala, nedala :-))
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a trolinka ich restujeme. Podlejeme malým množstvom vody a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Kým sa zemiaky dusia, opláchneme listy cesnaku, vytrasieme z nich vodu a odkrojíme stopky. Listy poprekrajujeme nožom len tak nahrubo a zošuchneme ich k zmäknutým zemiakom. Pridáme bujón a zalejeme horúcou vodou z kanvice (přimieřene) ... pridáme aj vegetu. Po dákych 3 minútach odstavíme zo sporáka a všetko v hrnci zmixneme ponorným mixérom. Vrátime späť na platňu sporáka a počkáme, kým opäť zovrie. Zatiaľ si v miske rozšľaháme šľahačku s vajcom, hladkou múkou a vlejeme do vriacej polievky. Uvidíme, aká je hustá a podľa toho môžeme ešte zriediť mliekom. Podávame s opečeným chlebom. Polievka je vy- ni - ka -jú - ca ! (robila som ju dnes prvýkrát, ale cez víkend zas fičíme na prechádzku a natrhať cesnak medvedíkovský :-) |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (1.5.2018, 23:24) |
Dnes som ju robila na obed a vraj fantastická tak sa chcem poďakovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (13.4.2014, 23:12) |
robila som ju na tento víkend bola výborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:36) |
bezva... a prívarok ste neskúsili? ak chcete, vyskúšajte http://nasavareska.blogspot.sk/2014/03/medvedie-rezne-s-medvedou-omackou.html na zelený štvrtok . Krásne sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária S. (atsi) ID 264015 (3.5.2013, 14:11) |
chcela som ti napisat na tu dortu podakovanie ale je to tam take sproste, asi tri krat som to tam napisala a vpbec sa to neuverejnilo. stale nejake hesla aj som musela zalozit asi konto a aj tak to nejde. ale dort bola super. s broskvami lebo jahody nemali. budem robit často lebo oplati sa, je to rychlo a dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.5.2013, 11:25) |
Mária, ty si si nevšimla, že tam bolo napísané," komentár sa objaví po jeho schválení " Našla som tam štyri tvoje komenty tak som sa z chuti zasmiala No ale budeš už vedieť teraz. Inak som rada a súhlasím, je dobrá tá tortička a vzhľadom k jednoduchosti jej prípravy až moooooc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
richard d. (ricid) ID 257551 (29.4.2013, 21:05) |
Kde na ňho chodíte??? AJ ja by som chcel veeľmi ochutnať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika K. (veron09) ID 277608, mimibazar.sk/veron09 (28.5.2013, 16:49) |
my chodíme k našej tete ,tá nám ukázala dve miesta kde hojno rastie u našej babky tiež,pri lese,ale tam je veľmi dlhá cesta robíme aj šalát s cesnakom ale ,táto polievka vyzerá veľmi chutne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (3.5.2013, 17:32) |
Ja som ho kúpila normálne v tržnici od jednej pani, taký poriadny zväzok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (29.4.2013, 20:25) |
predvčerom som varila prívarok bol výborný !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.4.2013, 20:38) |
mňam, jasne, aj prívarok vyskúšam... len zas musíme nazbierať Polievka bola parádna, tak verím, že prívarok tak isto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Halina M. (anilah) ID 93483 (29.4.2013, 18:45) |
Príliš veľa medv. cesnaku v polievke dava horkú chuť.Medv. cesnak pripravujem už veľa rokov na rôzne spôsoby, ale najčastejšie dusím ho na mlieku z maslom alebo s kečupom a šaláty. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.4.2013, 20:37) |
ja som medv. cesnak varila teraz prvýkrát. horké to nebolo, takže voľba asi nebola zlá. idem z neho teraz robiť ešte pesto... sa teším naň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |