
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lángoše podľa starého receptu[ recept č. 53479 zo dňa 29.4.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Z celej dávky vyjde cca 20 kúskov. 1 kg múky 1 kyslá smotana alebo jogurt (250 ml) ½ L mlieka (ak je múka celozrnná, bude ho treba trošku viac) 1 ČL soli 1 kocka droždia (42 g) POSTUP PRÍPRAVY Múku dáme do misky. V teplom mlieku rozpustíme droždie. K múke pridáme smotanu, mlieko s droždím aj soľ. Vymiesime hladké cesto, zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme na dve hodiny do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme a rozdelíme na bochníky. Ja robím skôr menšie. Na podložke ich nechám ešte mierne nakysnúť. Potom z bochníkov urobím placky s priemerom tak 12 až 15 centimetrov. Znova nechám trochu nakysnúť. Potom už len vysmážam. Tentoraz som na vysmážanie použila zmes olivového oleja a nakysnuté placky prečisteného masla. Ako výzdobu môžete použiť dobrý kečup, strúhaný tvrdý syr. Alebo smotanu zmiešanú trebárs s rozotreným cesnakom či nadrobno nasekanou pažítkou. |