
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Klaudia O. (klaudi74) ID 85000 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zemiakový posúch[ recept č. 53746 zo dňa 20.5.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 15 g droždia ,1 KL cukru kryš. ,6 + viac PL teplej vody, ja dávam 8 PL , 250 g uvarených zemiakov ,300 g hladkej múky, možte dať aj 150 g hladkej a 150 g špaldovej múky, soľ , 3 - 4 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si zemiaky, po vychladnutí ich ošúpeme. Do vačšej misy si postrúhame zemiaky a pridáme všetky ingrediencie. Keď je cesto veľmi tuhé, možeme pridať ešte vodu a vypracujeme pružné, makšie cesto, ja to zvykávam potrieť celé rukou olejom, tak sa mi cesto neprilepí o nádobu, necháme nakysnúť. Plech si vymastíme, keď je cesto nakysnuté, stáčí ho len vyklopiť na plech, cesto samé vypadne z nádoby. Roztlačíme ho rukou, tak na hrúbku 1,5 cm, ale nie na celý plech.Necháme cesto na plechu vykysnúť asi 15 minút. Medzitým si zapneme rúru na 200 stupňov a cesto tam upečieme. Pečieme asi 20 - 25 minút, ja pozerávam občas do rúry a keď je vrch už hnedkastý, tak posúch vyberiem z rúry. My doma zvykávame vrch potrieť olejom, v ktorom je roztlačený cesnak, dá sa posypať sezamovými semiačkami, ale nám chutí cesnakový posúch. Tento zemiakový posúch mávame ako prílohu k bravčovému gulášu. Ak použijete 150 g hladkej múky a 150 g špaldovej múky, cesto je také ľahšie, ale treba pridať viacej vody ako je 6 Pl lyžíc. Dobrú chuť prajem. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.5.2013, 12:35) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |