
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Extra jemné kuracie fašírky[ recept č. 53902 zo dňa 1.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 12 ks stredne-veľkých fašíriek potrebujeme: 500g (3 ks) kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, 1 vajíčko, ČL majoránky, ČL oregána, štipka korenia (ja mám v mlynčeku čierne + zelené), štipka soli, 25 ml oleja POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Nasledovne ich pomlieme ponorným mixérom, takže nám z nich vznikne úplne mazľavá kaša. 2. Očistíme si cibuľu a tiež si ju pomelieme ponorným mixérom na kašu. (Kto má rád veľké kúsky cibule vo fašírkach, stačí nakrájať nadrobno). 3. Obe masy zmiešame v mise a pridáme celé vajíčko, majorán, oregáno, korenie a soľ. Celé to dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. 4. Hotové fašírky si naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme z oboch stán olejom (ja to robím štetkou, ktorou obvykle vymazávam plech na pečenie). 5. Potreté fašírky vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút na 180°C. Po 15 minútach nastavíme teplotu na 225°C a dopekáme kým nezhnednú - ja mám rúru s grilovaním resp. výhrevom len hornej špirály, ktorá mi fašírky krásne zapečie po 3 minútach. Fašírky sú extra jemné, plné chuti a s minimom oleja. Dnes 13/06/2013 som našla trik na vylepšenie: Kuracie mäso nakrájané na kocky dáme do misy spolu s čerstvým oreganom, celým korením, soľou a celé to spoločne rozmixujeme. Pridáme vajíčko, rozmixovanú cibuľu a urobíme fašírky. Čerstvé oregano dá fašírkam neuveriteľnú chuť. |
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (22.12.2013, 10:49) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.7.2013, 17:50) |
vyzeraju super,ale take krasne mäsko?to by mi bolo asi luto,ale ked budem mat viac možna skusim a napišem OK? ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (NandaJaja) ID 60500 (7.7.2013, 14:12) |
Mňam, chutilo aj deťom a ani som to neobalila v strúhanke... ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina O. (katusss16) ID 268676 (12.6.2013, 20:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.6.2013, 9:35) |
Toto bude chutiť i mojej bande určite skúsim ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (1.6.2013, 18:16) |
Vďaka za recept,dobrý typ na cestu ,trochu zeleniny k tomu a nieje to tak ťažké ako obyčajná fašírka ktorá je ochutená aj cesnakom ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |