. .. .. .. .. .. .
. .

jednoduchý kurací perkelt - RECEPT 53961

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


jednoduchý kurací perkelt


[ recept č. 53961 zo dňa  ]


jednoduchý kurací perkelt


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku
pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne a mäsko opečieme do biela
pridáme lyžičku červenej papriky, zamiešame a hneď zalejeme vodou
pridáme soľ, čierne korenie (guličky, alebo mleté čierne korenie) a varíme 30 minút.
po 30 minútach si vyberieme kúsok mäska, zistíme, či je mäkké a ak áno, tak si pripravíme zátrepku - do šľahačky si dáme 1 - 2 polievkové lyžice hladkej múky a do hladka vymiešame a touto zmesou zahustíme šťavu s mäsom. Necháme prevrieť, dochutíme soľou, ak je šťava hustá, prilejeme vodu alebo vývar z polievky, ak je riedka - ja si rozrobím ešte mlieko s múkou a vlejem do perkeltu. Kurací perkelt však statím ešte zhustne.
kým sa mäso dusí, uvaríme si cestovinu. ja používam maličké kolienka z lidla.
Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špargľa v lístkovom ceste | jednoduchý kurací perkelt | palacinky starej mamy >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maximilian G. (Rabid_Clown) ID 336744 (16.2.2024, 23:10)
Spravil som si účet len aby som tu nechal komentár. 10/10 neuveriteľne dobré. Aj pre mňa čo variť nevie inštrukcie boli jasné a výsledok je vynikajúci!!! Ďakujem! (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslav Ř. (miki64) ID 336635 (9.12.2023, 12:47)
Keď som videl niektoré hlúpe komentáre, musel som sa zaregistrovať. Takže všetci mudrlanti, každý si vieme vygoogliť rozdiel medzi paprikášom a perkeltom, ale táto paní vám zadarmo dáva recept, ktorý je naozaj dobrý a jednoduchý. A prepáčte je mi úplne jedno ako si to kto nazve. Já ho akurát varím a navyše tam dávam ešte postrúhanú mrkvu, nakoľko to tak máme radi. mám sa trápiť ako sa to volá s mrkvou? Já ďakujem každému, kto sa na nete podelí so svojimi skúsennosťami a je mi úplne jedno, ako to nejaký zakomplexovaný človiečik okomentuje. Kritizovat vie každý blb. Tvoriť vie len, ten čo má čo povedať. Takže paní Danka, ďakujem za recept. Za 10 minút je hotový, aj s mrkvičkou. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 (24.4.2023, 18:22)
https://www.4home.sk/zbozi-vypredaj/?utm_source=dgt&a_aid=63ed147388368&a_bid=146548ad
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.1.2019, 16:04)
(Y) (Y) (Y)práve ho robím,vyzerá výborne (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ludmila F. (bankárka) ID 32715 (26.11.2018, 15:56)
starý recept, bežne používaný, nič na ňom nie je zaujímavé. Ale chutí fajn.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Oľga K. (ollynka) ID 291172 (23.9.2018, 11:56)
a ja dávam na koniec aj pretlačený cesnak a za lyžicu octu,...a aj ten bobkový list,.. ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (16.7.2018, 17:06)
Vážená, toto nie je perkelt! Je to paprikáš! Opravte v nadpise.. Presvedčte sa hoci aj tu http://www.tvnoviny.sk/pod-varit/101648/poznate-rozdiel-medzi-perkeltom-a-paprikasom-
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marian T. (Drôtik) ID 336270 (21.4.2023, 13:58)
Vážená, až sem dáte svoj recept, tak vám nikto nebude písať, aby ste mu zmenila názov. Že sa tomu u vás vraví inak to neznamená, že celý svet si to premenuje podľa vás.
ODPOVEDAŤnahlásiť
renata j. (renkaj) ID 186242 (19.2.2022, 17:35)
To co je za oslovenie, že "važená"
ODPOVEDAŤnahlásiť
viktória s. (torias) ID 206491 (15.7.2018, 12:08)
Robievam toto jedlo a chutí všetkým. Akurátže to poznáme ako paprikáš, lebo do toho ide smotana. Perkelt varíme tiež, ale ten je bez smotany.Mrknúť možno tu https://www.pinterest.es/pin/420734790181590384/
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marian T. (Drôtik) ID 336270 (21.4.2023, 14:01)
U nás je zase to, kde ide iba paprika (bez mlieka ,alebo smotany) paprika - paprikáš.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (18.7.2018, 13:47)
No jo, taky to znám takto. Už jsem se lekla že nerozumím slovenštině :-) Platí to takhle i pro jiné masa, že jo? Dělávam i z vepřového plecka .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria G. (oteckovia) ID 329328 (13.7.2018, 10:51)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea Š. (adask) ID 328797 (15.1.2018, 17:33)
ja ešte zvyknem dať zo 2 bobkové listy, dá to trošku inú chuť. ale je vynikajúci, tiež som ho skúšala podľa tohto receptu. a asi ho zajtra spravím zas. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
barbara f. (barbara66285) ID 327911 (2.10.2017, 14:31)
Ahoj Danka dnes som vyskušala tento recept na perkelt a je vyborny. jednoduchy a chutny .dakujem (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena N. (anele) ID 10739 (26.2.2017, 13:31)
(Y) (Y) (Y) výborný , jednoduchý, chutný .. robila som prvý krát, podarila sa mi krásne krémová omáčka, ďakujem za recept (pl) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana V. (vaclavova) ID 44576, mimibazar.sk/vaclavova (5.10.2016, 12:53)
Je to Genialne (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Blanka M. (kasablanka123) ID 317503 (5.10.2016, 12:04)
super...... (Y) (clamp) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana F. (ivana16) ID 15445, mimibazar.sk/ivana16 (23.1.2016, 12:37)
Je to super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária H. (Hazik) ID 280289 (17.1.2016, 13:51)
Skvelý recept...prvý krát ma napadlo robiť perkelt a podľa vášho receptu a môžem povedať, že je dobrý.. (Y) (clamp) (jidlo) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriama N. (mimuskaB) ID 25992 (11.7.2014, 11:50)
Aj ja som to varila prvykrat v zivote a som kuchar-amater ale podarilo sa mi (Y) Krasne kremove mnam (dance)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (2.8.2013, 15:59)
Robila som prvý krát v živote kurací perkelt, a to podľa vášho receptu.. Neviem prečo, ale šťavu som mala ako voda, a to som pridala aj 2PL hladkej múky, ale nič.. Nepomohlo to, netuším kde sa stala chyba.. Škoda. Ale chuťovo sa to dalo :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana J. (Aďuša) ID 9722 (12.8.2016, 13:57)
Nebojte sa nabrat aj kopcovite lyzice tej muky, urcite zhustne ;-) a zalezi kolko mnozstva vody ste mali, mozno aj preto nezhustlo ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu