Dana P. (pokemonka) ID 48024 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)
jednoduchý kurací perkelt
[ recept č. 53961 zo dňa 6.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť. AKo prílohu podávam cestovinové kolienka. Obed je hotový za 45 minút.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku |
|
pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne a mäsko opečieme do biela |
|
pridáme lyžičku červenej papriky, zamiešame a hneď zalejeme vodou |
|
pridáme soľ, čierne korenie (guličky, alebo mleté čierne korenie) a varíme 30 minút. |
|
po 30 minútach si vyberieme kúsok mäska, zistíme, či je mäkké a ak áno, tak si pripravíme zátrepku - do šľahačky si dáme 1 - 2 polievkové lyžice hladkej múky a do hladka vymiešame a touto zmesou zahustíme šťavu s mäsom. Necháme prevrieť, dochutíme soľou, ak je šťava hustá, prilejeme vodu alebo vývar z polievky, ak je riedka - ja si rozrobím ešte mlieko s múkou a vlejem do perkeltu.
Kurací perkelt však statím ešte zhustne. |
|
kým sa mäso dusí, uvaríme si cestovinu. ja používam maličké kolienka z lidla. |
|
Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Maximilian G. (Rabid_Clown) ID 336744 (16.2.2024, 23:10) |
Spravil som si účet len aby som tu nechal komentár. 10/10 neuveriteľne dobré. Aj pre mňa čo variť nevie inštrukcie boli jasné a výsledok je vynikajúci!!! Ďakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslav Ř. (miki64) ID 336635 (9.12.2023, 12:47) |
Keď som videl niektoré hlúpe komentáre, musel som sa zaregistrovať. Takže všetci mudrlanti, každý si vieme vygoogliť rozdiel medzi paprikášom a perkeltom, ale táto paní vám zadarmo dáva recept, ktorý je naozaj dobrý a jednoduchý. A prepáčte je mi úplne jedno ako si to kto nazve. Já ho akurát varím a navyše tam dávam ešte postrúhanú mrkvu, nakoľko to tak máme radi. mám sa trápiť ako sa to volá s mrkvou? Já ďakujem každému, kto sa na nete podelí so svojimi skúsennosťami a je mi úplne jedno, ako to nejaký zakomplexovaný človiečik okomentuje. Kritizovat vie každý blb. Tvoriť vie len, ten čo má čo povedať. Takže paní Danka, ďakujem za recept. Za 10 minút je hotový, aj s mrkvičkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.1.2019, 16:04) |
práve ho robím,vyzerá výborne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ludmila F. (bankárka) ID 32715 (26.11.2018, 15:56) |
starý recept, bežne používaný, nič na ňom nie je zaujímavé. Ale chutí fajn. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oľga K. (ollynka) ID 291172 (23.9.2018, 11:56) |
a ja dávam na koniec aj pretlačený cesnak a za lyžicu octu,...a aj ten bobkový list,.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Marian T. (Drôtik) ID 336270 (21.4.2023, 13:58) |
Vážená, až sem dáte svoj recept, tak vám nikto nebude písať, aby ste mu zmenila názov. Že sa tomu u vás vraví inak to neznamená, že celý svet si to premenuje podľa vás. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| renata j. (renkaj) ID 186242 (19.2.2022, 17:35) |
To co je za oslovenie, že "važená" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| viktória s. (torias) ID 206491 (15.7.2018, 12:08) |
Robievam toto jedlo a chutí všetkým. Akurátže to poznáme ako paprikáš, lebo do toho ide smotana. Perkelt varíme tiež, ale ten je bez smotany.Mrknúť možno tu https://www.pinterest.es/pin/420734790181590384/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Marian T. (Drôtik) ID 336270 (21.4.2023, 14:01) |
U nás je zase to, kde ide iba paprika (bez mlieka ,alebo smotany) paprika - paprikáš. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Soňa P. (sonasona) ID 295606 (18.7.2018, 13:47) |
No jo, taky to znám takto. Už jsem se lekla že nerozumím slovenštině Platí to takhle i pro jiné masa, že jo? Dělávam i z vepřového plecka . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea Š. (adask) ID 328797 (15.1.2018, 17:33) |
ja ešte zvyknem dať zo 2 bobkové listy, dá to trošku inú chuť. ale je vynikajúci, tiež som ho skúšala podľa tohto receptu. a asi ho zajtra spravím zas. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
barbara f. (barbara66285) ID 327911 (2.10.2017, 14:31) |
Ahoj Danka dnes som vyskušala tento recept na perkelt a je vyborny. jednoduchy a chutny .dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Elena N. (anele) ID 10739 (26.2.2017, 13:31) |
výborný , jednoduchý, chutný .. robila som prvý krát, podarila sa mi krásne krémová omáčka, ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Blanka M. (kasablanka123) ID 317503 (5.10.2016, 12:04) |
super...... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Mária H. (Hazik) ID 280289 (17.1.2016, 13:51) |
Skvelý recept...prvý krát ma napadlo robiť perkelt a podľa vášho receptu a môžem povedať, že je dobrý.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriama N. (mimuskaB) ID 25992 (11.7.2014, 11:50) |
Aj ja som to varila prvykrat v zivote a som kuchar-amater ale podarilo sa mi Krasne kremove mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Monika B. (Monika1991) ID 155410 (2.8.2013, 15:59) |
Robila som prvý krát v živote kurací perkelt, a to podľa vášho receptu.. Neviem prečo, ale šťavu som mala ako voda, a to som pridala aj 2PL hladkej múky, ale nič.. Nepomohlo to, netuším kde sa stala chyba.. Škoda. Ale chuťovo sa to dalo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Adriana J. (Aďuša) ID 9722 (12.8.2016, 13:57) |
Nebojte sa nabrat aj kopcovite lyzice tej muky, urcite zhustne a zalezi kolko mnozstva vody ste mali, mozno aj preto nezhustlo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |