
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jarné penne[ recept č. 54047 zo dňa 12.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža POSTUP PRÍPRAVY Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit. 1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke. 2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny 3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom. 4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes. 5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. |