
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
NÁPOJE, DRINKY |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) SIRUP Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ[ recept č. 54123 zo dňa 19.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, cukor, voda, kyselina citrónová POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odstopkované ríbezle odšťavíme na odšťavovači alebo ovocnom lise. Na liter ríbezľovej šťavy, pridáme liter vody, 1,5 kg cukru a lyžičku kyseliny citrónovej. Zohrejeme na teplotu 40-50 stupňov, kým sa cukor nerozpustí a nalejeme do fliaš. Odložíme na tmavé a chladné miesto, najlepšie do chladničky. Sirup bez varenia si uchováva všetky dôležité látky ako Vitamín C a P, bioaktívne flavonoidy, pektíny, resveratrol, antioxidanty a éterické silice. Pôsobí močopudne, potopudne, proti hnilobe, artritíde, hnačke, skorbutu, posilňuje žalúdok. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov s účinkom na cievy označovaný nesprávne ako vitamín P, má (najmä v kombinácii s obsiahnutým či dodaným vitamínom C) ochranný vplyv na bunky, orgány, cievy a zvýšenie hladiny antioxidantov. Bioaktívne flavonoidy pôsobia s obsiahnutým aj dodaným vitamínom C väčšinou synergicky (znásobuje sa účinok spoločným pôsobením obsiahnutých látok ). |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (24.6.2014, 11:26) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viera Š. (visi) ID 41265 (20.6.2013, 20:46) |
Milujem čierne ríbezle ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |