Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Skvelé rýchle kuracie rezníky so šampiňónmi
[ recept č. 54214 zo dňa 29.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
800 g vykostené kuracie stehna, 200 g šampiňóny, 2 dl kurací vývar, 50 g maslo, Marináda: 1 dl olivový olej, 1 ČL tymián sušený, 1 ČL paprika červená mletá, 1 ČL mleté čierne korenie, 1 ČL solčanka, 1/2 KL soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Naozaj rýchly a skvelý obed z kuracieho mäska :) Postup viď v obrázkovom postupe...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vykostené kuracie stehná si opláchneme a vyrežeme z nich nežiadúce kúsky. Tuk vyhadzujem, ale chrupavky, ktoré som vyrezala s kúskom mäska som - ako správna gazdiná, čo všetko schosnuje :) -odložila na vývar. |
![]() |
Pripravíme si marinádu. Ja som namiesto bežnej červenej mletej papriky použila údenú... doporučujem, dodá výbornú chuť :) |
![]() |
Mäsko postupne vykúpeme v marináde... a ukladáme do uzatváracej nádoby, v ktorej dáme mäsko do chladu - minimálne na 4 hodiny, ideálne pripraviť deň vopred, aby všetky chute a vône pekne "zaliezli" do mäska. |
![]() |
...a tu je príprava spomínaného rýchlo-vývaru kuracieho :) Kúsky mrkvy, petržlenu, zeleru, mladú cibuľku, petržlenovú vňať, malú paradajku opláchneme a dáme do hrnca... pridáme 3 gulôčky nové korenie, 3 gulôčky čierne korenie. Zalejeme studenou vodou, pridáme soľ (štipku) a 1 ČL solčanky - varila som v maličkom hrnci - cca 8 dl vývaru - a dáme variť. |
![]() |
...očistíme a na plátky nakrájame šampiňóny, rozložíme ich na maslom potretý plech |
![]() |
Na rozpálenej panvici prudko osmažíme naložené mäsko z oboch strán. Na panvicu nepridávam žiadny olej, dosť ho je v marináde. |
![]() |
...naukladáme na šampiňóny |
![]() |
...odoberieme cca 2 dl z kuracieho vývaru. Zvyšný vývar sme zjedli... vyvarila som trošku rezancov a bola skvelá polievočka :) |
![]() |
Podlejeme mäsko, dáme piecť odokryté - na 200°C cca 20 minút, potom 10 minút funkcia grill, prípadné pridať na 250 °C, aby sa prepieklo do jemne chrumkava a červena (podľa typu rúry). Spravila som k tomu petržlenové zemiaky - zemiaky uvariť v mierne osolenej vode. Po uvarení zliať vodu, pridať plátok masla a nasekanú petržlenovú vňať, zatriasť hrncom a je to :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana G. (belinka21) ID 14991, mimibazar.sk/belinka21 (2.3.2014, 14:43) |
výborný receptík, manžel sa nevedel mäska dojesť, naozaj úžasné papaníčko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (6.7.2013, 12:56) |
fajn,zajtra urobim,tuto kombinaciu zboznujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.7.2013, 19:35) |
Som rada, že zaujalo... dúfam, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |