Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
ZAVÁRANÝ KARFIOL
[ recept č. 54408 zo dňa 17.7.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
karfiol, paprika, Zelko, ocot, voda
POSTUP PRÍPRAVY
Dobre očistený karfiol som rozdelil na malé ružičky, naplnil do pohárov, pridal na tenko nakrájanú červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. Takto je karfiol pekne chrumkavý. Kto chce karfiol mäkší, predĺži dobu sterilizovania na 40 minút. |
 | Liba B. (babibi) ID 213130 (29.7.2014, 22:29) |
musím zkusit,dobrý tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (Popka) ID 40159 (19.7.2013, 11:22) |
Dobrý nápad! Nakladačiek je vraj tento rok málo, tak si doplníme zásoby karfiolom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Petra S. (message) ID 78158 (22.7.2013, 19:23) |
nakladačiek je dosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela M. (GAMA1) ID 214960 (19.7.2013, 16:34) |
Tak sa mi podaril váš recept na uhorky nájsť, dávate tiež cukor, vyskúšam aj ten . Ja som zavárala karfiol aj tak , že som ho len blanšírovala alebo aj tak, že som ho surový zaliala nálevom , samozrejme, že som pridala uhorky, baranie rohy, cibuľu, atď. a chvíľočku sterilizovala a po čase zmenil farbu, tak stmavol, uvidím, čo mi spraví teraz, príjemný víkend prajem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.7.2013, 20:19) |
mnaaaam ja miesto papriky davam kolieska mrkvy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (17.7.2013, 18:04) |
nestmavol, ale vlani som nedala cokor ale náhradné sladidlo a od toho mi trochu zružovelo !!! ale chuťovo bolo dobré !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela M. (GAMA1) ID 214960 (17.7.2013, 18:11) |
Ďakujem za odpoveď , ale mám ešte jeden dotaz, vy nedávate do nálevu vôbec cukor a nálev robíte tak , že 1,75 - 2 lit. vody, 1/2 lit. octu a nakladač a nie je to potom kyselé. Že by to z toho cukru stmavol. Príjemný deň |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela M. (GAMA1) ID 214960 (17.7.2013, 14:56) |
chcem sa spýtať, ten karfiol vám potom nestmavne, lebo mne to minule spravilo a to ma odradilo od ďalšieho zavárania, príjemný deň prajem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |