. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľovo jahodové svieže rezy. - RECEPT 54530

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Ríbezľovo jahodové svieže rezy.


[ recept č. 54530 zo dňa  ]


Ríbezľovo jahodové svieže rezy.


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL oleja, 5 PL vody KRÉM: 300ml jahodového jogurtu, 200g neochutenej Lučiny alebo tvarohu, 150ml kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 180g práškového cukru, 2 PL práškovej želatíny, 1 dl horúcej vody 150g ríbezlí /umytých a osušených/, 100g jahodového alebo ríbezľového džemu POLEVA: 800ml horúcej vody, 100ml jahodového sirupu, 2 PL práškovej želatíny.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia a cukor spolu vyšľaháme do peny /kým nezdvojnásobí svoj objem/, prilejeme olej a vodu a ešte prešľaháme. Obe múky zmiešame aj s kypriacim práškom a vsypeme do masy, premiešame. Zmes vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný hlbší plech a pečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút. Necháme vychladnúť a potrieme džemom /jahodovým alebo ríbezľovým/.
Krém: 2 PL práškovej želatíny a 1 dl horúcej vody zmiešame a želatínu necháme rozpustiť. Lučinu, kyslú smotanu a jogurty vymiešame, prisypeme práškový cukor a premiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k pripravenému krému. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL krému /aby sa želatíny nesekla/ a potom takto pripravenú želatínu zľahka vmiešame do krému. Nakoniec ešte vidličkou opatrne vmiešame polovicu umytých a osušených ríbezlí. Rozotrieme na korpus, posypeme zvyškom ríbezlí a necháme schladiť.
Poleva: Do horúcej vody vmiešame jahodový sirup a 2 Pl práškovej želatíny, necháme rozpustiť a schladiť na izbovú teplotu. Potom pomaly polejeme povrch koláčika a necháme dobre stuhnúť.
<< Narodeninová | Ríbezľovo jahodové svieže rezy. | Dotaz >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (29.7.2013, 9:32)
parádny osviežujúci zákusok (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.7.2013, 18:40)
:-) :-) :-) ďakujem... (drink)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (24.7.2013, 22:02)
ďakujem za super recept |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.7.2013, 23:05)
:-$ :-$ :-$ za máličko... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.7.2013, 9:53)
Skvelý receptík (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.7.2013, 15:52)
:-$ :-$ :-$ Ďakujem... (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu