Michal Č. (mcoki) ID 38599 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Hovädzie mäso námornické.
[ recept č. 55195 zo dňa 6.10.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mäso, 2 cibule, hladká múka, voda, červené víno, pretlak, uhorky, huby
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso ošmahnuť na masti do zlatá, vybrať a na výpeku ošmahnuť cibuľu narezanú a potom pridať asi vrchom lyžice hladkú múku a tiež ošmahnuť do zlatá a podliať asi 1/2l studenej vody aby bolo redšie a môžte aj viac. Osoliť, okoreniť a podliať 2dcl červeného vína a dve lyžice paradajkový pretlak a dusiť ak je husté pridať vodu a trocha vegety no nemusí.Keď je mäso mäkké ošmahneme na masti nakrájané uhorky, cibuľu a huby, pridať k mäsu, prevariť a podávať s knedľou. Fajne
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
narežeme 1cibuľku |
|
narežeme mäso |
|
ošmahneme na masti |
|
keď je mäso zlatisté vyberieme a speníme cibuľku a hladkú múku a zalejeme vodou asi 1/2l |
|
potom mäso vložiť, pridať červené víno 2dcl a 2lyžice pretlaku a variť |
|
nakrájanú cibuľu, huby a uhorku ošmahnuť na oleji a pridať k mäsu |
|
podávame s knedľou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |