Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 106 návštěvníkov)
Osviežujúca ovocno-jogurtová torta
[ recept č. 5601 zo dňa 31.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
piškótové cesto: 4 vajcia, 4 lyžice cukru, 2+2 lyžice hladkej a polohrubej múky,kakao, 1 malá lyžica prášku do pečiva* krém:4 dl vanilkového jogurtu, 2,5 dl smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, 8 plátkov želatíny* jahody alebo iné ovocie, 1 Dr. Oetker cukrárenské želé červené extra silné, 2 dl jahodového sirupu, 2 lyžičky cukru* 1 prášková šľahačka Dr. Oetker, mandľové lupienky
POSTUP PRÍPRAVY
Fantastické! Môžete ju urobiť s malinami, broskyňami alebo s hocijakým ovocím! Piškótové cesto môže byť kakaové, mandľové alebo klasické. Servírovať sa môže aj so šľahačkou aj bez nej....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zo 4 vajec si upečieme piškótové cesto: bielka vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtka vymiešame s cukrom a 2 lyžicami teplej vody do penista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, aj kakao, primiešame opatrne sneh a pečieme v tortovej forme priemeru 26 cm vo vyhriatej rúre na cca 175 stupňov asi 15 - 20 minút. Cesto je hotové, keď sa oddeľuje od bokov :-). Prvých 15 minút rúrú neotvárajte, lebo koláč klesne!!! |
![]() |
Plátky želatíny si na 5 minút vložíme do studenej vody, necháme napučať, vymačkáme a dáme do hrnca nad plameň tak, aby sa hrniec nedotýkal platne, držte len nad ohňom, bude to rozpustené za minútku! Nesmie sa variť. Odstavte. Opatrne do nej primiešajte malú lyžičku jogurtu, potom ešte 2 lyžičky a túto masu primiešajte k ostatnému jogurtu. Šľahačku si vymiešame s 2 cukrami dotuha a zmiešame so želatínovým jogurtom. |
![]() |
Tortovú formu umyjeme, po bokoch vystelieme fóliou na potraviny a vložíme piškótové cesto. |
![]() |
Na piškótu natrieme krém, uhladíme a poukladáme naň aj jahody. Jahody nechajte dôkladne odkvapkať a dajte ich veľa, oveľa viac ako mám na fotke! Nech je torta v celom reze plná ovocia!!!Želatínu si pripravíme podľa návodu s tým, že z 500 ml tekutiny bude 2 dl sirupu a 3 dl vody. Necháme trocha vychladnúť. |
![]() |
Chladnúcou želatínou polievame ovocie tak, aby sa krásne lesklo. Dáme do chladničky na cca 6 - 12 hodín. Na fotke je krémová plnka trocha vysoká, v mojom recepte som pomery upravila, aby sa všetko pekne zmestilo do tortovej formy. Mne sa všetko vylievalo a nevedela som použiť všetku želatínu navrch.Tesne pred podávaním som boky natrela šľahačkou a pohádzala mandľovými lupienkami. Tie som nasucho opražila, asi tak 40 g, chutia tak oveľa viac :-). Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
katarina V. (valachovicova.k@zozn) ID 30782 (8.7.2012, 19:47) |
dakujeme za recept.. velmi chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarina V. (valachovicova.k@zozn) ID 30782 (7.7.2012, 14:02) |
a idem piect...som zvedava ci sa aj mne podari..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena k. (ala75) ID 80836 (7.5.2011, 20:38) |
Dnes som robila tortičku po štvrtý krát - je vynikajúúúúúúúca, u nás veľmi obľúbená http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=798235diskuse ďakujeeeeeeeem za receptík... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (adina) ID 2754 (18.10.2009, 21:53) |
Výborná torta akurát som dojedla posledný kúštik, ktorý zostal po oslave, torta mala veľký úspech, ozaj bomba - oplatí sa vyskúšať. U nás sa zaraďuje medzi obľúbené recepty ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jarmila S. (Alimrajka) ID 71114 (29.11.2008, 21:51) |
Konečne niečo normálne, chutné a krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (ttbotka) ID 27047, mimibazar.sk/ttbotka (21.11.2008, 16:04) |
skvelááá!!!Niki dakujem za recept.nemá chybu!!!pozdravujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.11.2008, 20:38) |
Ďakujem! Som veľmi rada, že chutilo!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dada M. (odeure) ID 35266 (17.7.2008, 15:33) |
Niki robila som Tvoju tortičku. Žiaľ niečo som pokecala , lebo mi nestuhla dobre červená želatina. Inak by som Ti ju bola ukázala na foto. Ale nabudúce sa určite podarí. Chuťovo bola vynikajúca, ja som robila malinovú. Mňam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danica J. (qyxina) ID 24576 (30.6.2008, 11:11) |
Ahojte, my sme vyskusali k synatorovym prvym narodeninam - bolo horuco, takze sa perfekne hodila Vsetci vychvalovali A este jeden tip - v obchode nemali platkovu zelatinu, tak som kupila zelatinovy stuzovac ( http://www.droetker.sk/produkty/produktyf.php?zarazeni=3&sub=371&poradi=P1100) - dopadlo to SUPEEER , prvykrat som kontrolovala asi po hodinke a uz to bolo hotove Dakujeme za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dada M. (odeure) ID 35266 (26.6.2008, 14:02) |
Niki, takúto tortu som jedla pred niekoľkými rokmi v Španielsku. A konečne mám recept. Určite vyskúšam k manželovým meninám , ktoré má v nedeľu. Díky za inšpiráciu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.6.2008, 16:52) |
Ahoj opäť , bude dobrá a bude mu určite chutiť!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (3.6.2008, 18:49) |
Milujem takéto torty-ľahučké,voňavé,ovocné Táto vyzerá úplne super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (1.6.2008, 20:22) |
Tak tohle sem si musela dat k oblibeným  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (31.5.2008, 22:14) |
Nikoletka, ja zelatinu rozpusťam v hrnci nad parou skus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (31.5.2008, 22:31) |
Mne to takto vyhovuje, trvá to iba minútku a ani umývať naviac nič nemusím . Ale dobrá rada!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (31.5.2008, 21:21) |
Ja som tiež ..niečo také podobné som dnes napiekla..len že ..vo veľkom ..a je veľmi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |