Mária P. (Mayka) ID 13577 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)
Najrýchlejšia pečeňová paštéta od Zofky
[ recept č. 5610 zo dňa 1.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Takže gazdinky pripravte si:500 g kuracej pečene ( 1 balenie mrazenej pečienky )250 g bravčovej mastičierne mleté korenie, mletá rasca, 1lyžičku soli, trochu vegety, alebo kari korenia kvôli peknej farbe3 strúčiky cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Poďme na to:
Kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky a tak od nej oddelíme aj také tie škaredé blany čo z nej trčia :o) .
Do hlbšej panvice dáme masť ( ja som použila bravčovú, ale kľudne dajte aj kačaciu alebo husaciu ), keď je rozpálené pridáme do nej pokrájanú pečienku, čierne mleté korenie a mletú rascu podľa chuti a restujeme až do zmaknutia. Panvicu neprikrývame. Ak to prská tak si radšej uberte oheň.
Keď je pečienka hotová tak ju posolíme a necháme takých 5 minút postáť mimo sporáku.
Všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pretlačený cesnak. Cesnak sa tam dávať nemusí, ale dá paštéte výbornú chuť a vôňu. Vrelo odporúčam. Poprípade miesto cesnaku skúste provensálske korenie počas varenia. Je to len na Vás.
Prelejeme ju do malých zaváracích pohárov napr. od horčice a necháme vychladnúť neuzavreté, aby sa nesparili. Vyjde Vám to tak do 2 pohárov.
Keď sú vychladnuté, tak ich uzavrieme a šupneme do chladničky. Vydržia v chladničke tak týždeň - teda pokiaľ ich nezjete skôr samozrejme.
Je to výborná a rýchla paštéčka na leto. K tomu keď si dáte čerstvý chlebík a rajčinky zo záhradky, tak je to jedna báseň.
A keď mám doma lokše tak ich plním tiež touto pečienkou.
Prajem Vám dobrú chuť. :o) |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.10.2013, 14:29) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (10.10.2013, 13:09) |
tak paštéta je hotová na ,ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina F. (mata3636) ID 133276 (12.12.2012, 13:20) |
Tiež robím podobnú, rýchlu paštétu. Ja dávam aj cibuľu, 2-3 stredné cibule pokrájam na polkolieska, podusím na troche oleja do mäkka, potom pridám pečienku, soľ, čierne korenie, majorámku, tymián, cesnak a 1dl šľahačkovej smotany. Nechám podusiť, aby sa všetka tekutina odparila a potom to všetko vymixujem s masťou, ale tej dávam len 150g. Skúšala som aj maslo, bolo to také jemné a veľmi dobré. A raz som aj dala do pečienky jedno kuracie prso, spolu som všetko podusila a aj táto verzia bola veľmi dobrá. Pomazánka nebola tak silne pečienková |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia f. (vikinecka16) ID 261319 (12.12.2012, 11:58) |
ahojte da sa to urobit aj z bravcovej pecene???? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (7.10.2009, 16:17) |
to som rada ze chuti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka P. (KitchenSlave) ID 76445 (11.1.2009, 14:22) |
ahojky,ja robím túto paštétu s maslom a je to super,ibaže dávam na maslo hned lnakrájaný cesnak a pred mixovaním necelú lyžičku cukru a trošku cinzana. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (11.1.2009, 13:44) |
No aj ja som si urobila tuto dobrotu ale na masť som dala este jednu velku cibulu a tiez to velmi chutilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (11.1.2009, 16:22) |
Cibulu ma nenapadlo dat do nej. Skusim nabuduce. Celkom dobry napadik. Vdaka. Niekedy chcem vyskusat aj s maslom. To moze byt tiez dobrucke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Žofia N. (žofík) ID 71139 (26.5.2015, 10:03) |
Micka, ale ved ja som ti vravela, že najprv usmažím cibuľku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (10.1.2009, 13:04) |
Receptik je uzasny a lahky!!!! Trosku som sa bala, ci to bude drahemu chutit, on pecienky nema rad, ale pastetu lubi, ale nakoniec povedal, ze je to velka mnamka!!! dakujeme Len sa chcem spytat, ako dlho ju mozno skladovat v chladnicke ??? Lebo jeme ju len dvaja a jej jej dost.... Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (11.1.2009, 13:15) |
Ahoj, som rada ze chutila. Podla mna vydrží určite vyše týždňa. Popripade si to nadavkuj do flasiek od detskej vyzivy a supni to do mrazaku. Raz som to tak spravila a pohoda. Ale tiez by ma zaujimalo ci by sa to nedalo uchovat dlhsi aj sterilizovanim a hlanve kolko by to bolo treba sterilizovat. Tak ak niektore gazdinky vedia ako nato tak rada sa poucim.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (28Tinka) ID 73056 (30.12.2008, 14:51) |
Ahojte, chcem poďakovať za skvelý receptík, včera som skúšala na Silvestrovskú noc a je super, až na to že som tam zabudla dať cesnak a čo už nabudúce dám a bude ešte lepšia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (30.12.2008, 20:11) |
krystinka , to nevadi. Aj ja som ju zo zaciatku robila bez cesnaku az postupom casu som tam pridavala aj cesnak lebo som zistila ze jej da super chut. Alw mozno keby si prelisovala cesnak a zamiesala ho do tej pastety tak sa tomu nic nestane. Aj ja ho pridavam az tesne pred tym ako ju davam do poharov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (30.12.2008, 10:08) |
Ahojte , vcera som robila opat tuto pastetu ale z kacacej pecene a husacej masti, vela cesnacku a tento krat som dala aj trosku cili. A je to vyborne. V nedelu som piekla kacku s loksami a na tych loksiach je to perfektne. Vrelo odporucam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2008, 10:23) |
zas mam na tuto pasteku chut ) asik po sviatkoch vybehnem nakupit pecienky a budem varit ))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (18.12.2008, 20:09) |
Gazdinky neviete mi poradit recept na pastetu - paté z husacej peceni alebo kacacej ktora sa pecie? Jedla som sice len raz taku maskrtu ale kuchar necgcel dat recept... skrob jeden...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (8.12.2008, 21:04) |
no ja ju robím každy týždeň nakolko mala zbožňuje ale tu z obchodu nemože je suuuuuuuuuuuupeeeeeeeeeeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (6.12.2008, 19:34) |
dnes ju vyskusala aj moja mamina, akurat ze ju robila okrem kuracej aj s baranou pecienkou a ze super, ze s ocinom skoro tretinu z davky zjedli len co trochu prechladla takze pochvala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (8.12.2008, 20:45) |
uzi dakujem. Som rada ze chutila. Ja ju uplne zboznujem. Najlepsia pasteta aku poznam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena V. (aneri) ID 17700 (19.11.2008, 10:42) |
Môže sa masť nahradiť maslom? Neskúšal to niekto? Ja masť vôbec nepoužívam.Komentáre k tomuto receptu ma tak navnadili,že ju chcem vykúzliť,ale masť my nemôžeme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (23.11.2008, 17:27) |
Irenka, ked vyskusas s maslom daj vediet ake to bolo. Priznam sa ze ma nikdy nenapadlo dat miesto masti maslo. S mastou je to klasika.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.11.2008, 13:13) |
ja som toto konkretne neskusala ale skusala som toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=473 a robila som to uz aj s mastou aj s maslom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena V. (aneri) ID 17700 (19.11.2008, 13:39) |
A bol v tom nejaký výrazný chuťový alebo konzistenčný rozdiel? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Linda H. (linda h) ID 67578 (14.11.2008, 20:54) |
jasne dam vediet, urcite urobim ale mozem len z kacacej a kym kupim kacku budu vianoce ale na 10000000% urobim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (15.11.2008, 13:22) |
Lindi neviem odkial si ale vo vacsich marketoch predavaju kacaciu pecienku aj zvlast bez kacky. Dokonca v Metre som videla aj husaciu. A nemusis cakat do vianoc...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Linda H. (linda h) ID 67578 (14.11.2008, 16:11) |
majka vizera super, urcite ju urobim ale chcem sa len opytat, da sa urobit aj s olejom alebo len s mastou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.11.2008, 18:51) |
Ahoj Linda, s olejom by som ju nerobila. Ide totiz o to aby to stuhlo. Daj vediet ako sa ti podarila. Dufam ze budem chutit.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.11.2008, 19:04) |
teda nie, ze ja budem chutit ale ta pasteta.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (14.11.2008, 14:41) |
toto definitivne vyskusam, pecienky sme v poslu kuli snad zo styri kila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.11.2008, 18:53) |
Zuzi len ju skus je ozaj vyborna. Odporučam po uvareni a rozmixovani supnut do toho pretlaceny cesnak podla chuti. Bude krasne voniať a o chuti ani nehovorim. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (14.11.2008, 19:27) |
cesnak urcite dam, bez neho si to neviem predstavit, avsak ak ju budem robit urcite bude aj s chilli kedze obaja s manzelom milujeme pikantne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.11.2008, 20:07) |
pikantne ma nenapadlo dat. Vidis viac hlav viac rozumu a viac prichuti. Ja som skusila dat aj cesrtve bylinky. Daj vediet ake to je s chilli. mnam normalne slintam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (14.11.2008, 20:28) |
jasne ze dam vediet, spravim asik budu tyzden alebo na mikulasa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (21.11.2008, 21:16) |
uz mam vsetky potrebne ingrediencie, pecienka sa rozmrazuva, takze zajtra sa do toho pustim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubomira V. (lubkav) ID 8345, mimibazar.sk/lubkav (3.8.2008, 17:54) |
Možem len potrvdiť, výborná a rýchla paštéčka... hned sa zjedla, a hlavne vieš čo ješ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária P. (Mayka) ID 13577 (14.11.2008, 9:00) |
Tak to ma teší , žče chutila. Ja sa ju chystam robit tenot vikend na lokse. Je to vyborna kombinacia hlavne ked us teraz vsade husacie hody...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |