DENISA K. (DENISA33) ID 33397 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Jahodový kompot
[ recept č. 5620 zo dňa 2.6.2008 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Prosííííím o radu, ako správne a chutne zavárat jahody. Dakujem |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (11.6.2008, 22:46) |
Ano Mirka ,ja som tiež dnes zavarala jahodky ,tiež som ich oplachla jasne ,že očistila. a dala som ich do velkej misy posypala cukrom ale viacej približne na 5.kg jahod som dala asi 1.kg cukru. a nechavam to do zajtra stat a budem davat do fliaš aj s tou štavou ,čo pustili jahody. a sterilizujem 5.minut.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.6.2009, 7:07) |
áno, ďakujem aj ja za receptík , robila som podľa tejto rady, do druhého dňa jahôdky krásnhe sadli a pustili kopeeeeec šťavy, už sú sterlizované..... super, a dúfam, že sa nepokazia..... Pááá, Miri  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | miroslava B. (bullovam) ID 27086 (9.6.2008, 14:02) |
ahojte. No ja neviem, ja jahody hlavne starostlivo preberiem, tie čo sa mi nezdajú..........šúp s nimi do bruška alebo do misky na džem. Dám do čistých pohárov, ani nerobím sladkú vodu..ale zasypem cukrom a zalejem vodou..najlepšie prevarenou. osvedčili sa mi poháre z horčice a z majonézy. Viečka musia byť čisté...sterilizujem vopred. Zavriem, skontrolujem, či pohár netečie.........a sterilizujem......Keď začnú vrieť.teda púšťať jemné bublinky........max. 5 minút ich tam nechám.......a potom vyberiem a opatrne ešte horúce prevrátim hore dnom..........Je to recept, ktorý používam na všetko len treba dávať veľký pozor.môže sa stať, že ak pohár nechytil........vyletí viečko aj s jahodami.takto prevrátené ich nechám kým vychladnú.zatiaľ sa z nich vytlačí vzduch a nekazia sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (31jankal) ID 47893 (4.6.2008, 9:58) |
Aj ja sa jahodovým kompotom nezaoberám. Radšej ich dám do mrazáku alebo na džem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
margareta i. (pegy) ID 5316 (2.6.2008, 11:53) |
Mila Deniska, Ja som sa k "nekazivym" jahodovym kompotom dopracovala takto: Obrane, umyte jahody v nadobe rukou len mierne a jemne ppomiesam s cukrom tak, aby jahody nezostali ani obrovske ani na kasu. Zaroven sa ich tak do pohara zmesti viac. Nalozim ich teda kusok od vrchu Navrch davam este stipku pripravku proti kompotovym plesniam a sterilizujem 20 minut pri teplote okolo 80 stupnov. V pohari sa casom oddeli navrchu hruba husta vrstva jahodovej zmesi, ktora sa dobre pouziva pri peceni, alebo servirovani a sirup zostane dolu, takze jahody nie su -prepytujem -mlandrave.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria M. (Mery) ID 3258, mimibazar.sk/mery (3.6.2008, 13:34) |
Dobry den, zaujal ma vas sposob, chcem sa opytat, po nalozeni jahod uz nezalievate vodou, su vo vlastnej stave? pisete, ze pocukrovane nachat pol dna, mozu takto odstat cez noc? Moc dakujem Maria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária R. (marioque) ID 18480, mimibazar.sk/marioque (2.6.2008, 11:24) |
Moja skúsenosť je taká, že jahodový kompót sa strašne rýchlo pokazí. Takže jahody uskladňujem tak, že krajšie kúsky zamrazím a tie pootláčané, škaredšie rozvarím na levár.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |