Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Karfiolovo-hubová praženica
[ recept č. 5624 zo dňa 2.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
očistený a na menšie kúsky natrhaný karfiol |
![]() |
uvaríme v osolenej vode domäkka |
![]() |
po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky. |
![]() |
na kúsku oleja jemne opražíme cibuľu spolu s cesnakom /stačia 3 tenučké plátky nakrájať na malinké kúsky/ - ja som mala sušený cesnak vo vegete - takže čerstvý som už nedávala. Aby to potom nebolo ťažké. |
![]() |
pridáme obvarené a scedené huby a chvíľku opražíme |
![]() |
pridáme karfiol, premiešať |
![]() |
osolíme, pridáme ostatné korenie (zázvor je výborný na pretrávenie, pizza korenie obsahuje aj rozmarín, šalviu, oregano, čierne mleté korenie, atď. - výborné na dochutenie, ak nemáme, tak aspoň štipku oregana rozmlieť v prstoch + mleté čierne korenie), vegetu, premiešať, podliať troškou vody, zakryť a udusiť cca 10 min - aby sa spojili chute |
![]() |
klepneme 4-5 vajíčok a urobíme hustejšiu praženicu. Ak treba, dochutiť vegetou. |
![]() |
podávame na pečive. Výborná je na chlebíku mladá cibuľka. Môžeme posypať aj strúhaným syrom. Niekedy zvyknem posypať syrom aj klasickú hubovú praženicu. |
![]() |
...a papáme... s kopcom zeleniny |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (7.6.2008, 16:00) |
Výborný recept,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.6.2008, 20:24) |
Ďakujem krásne Zdenka, už bola koštovka?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 21:20) |
mnaaam, hned by som si dala to urcite spravim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.6.2008, 21:35) |
Lucka, ďakujem . My sme huboví. Už som potrebovala minúť minuloročné obvarené a hlbokozmrazené huby /som sa vymotala/ a rozoberala som karfiol na zajtrajší obed, polievka ešte je, tak som v duchu kombinovala... Manžel ani nevedel, že je tam karfiol. Ani deti. Len krútil nosom, keď prišiel, že čo to tak vonia? Skús a daj vedieť. Ale tie koreniny dali tomu super chuť. Bez nich je to také "suché".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |