Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
BRYNDZOVÉ HALUŠKY
[ recept č. 56262 zo dňa 19.2.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana
POSTUP PRÍPRAVY
Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, pol kila oravskej slaniny, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. |
![]() |
Očistíme zemiaky. |
![]() |
Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. |
![]() |
Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. |
![]() |
Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. |
![]() |
Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. |
![]() |
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. |
![]() |
Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. |
![]() |
Prerastenú slaninku nakrájame na kocky. |
![]() |
Opečieme na panvici. |
![]() |
Pekne do zlatista... |
![]() |
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. |
![]() |
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ (406 kcal). Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |