Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Orechové rezy na oblátke
[ recept č. 56326 zo dňa 28.2.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: 6 vajec, 25 dkg práškového cukru, 20 dkg orechov, 5 polievkových lyžíc žemľových omrviniek, 1/2 prášku do pečiva, 2-3 oblátky
POSTUP PRÍPRAVY
6 žĺtkov a 20 dkg cukru vymiešať. Zo 6 bielkov a 5 dkg cukru vyšľahať sneh. Sneh, pomleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva po dávkach vmiešať do žĺtkovej hmoty. Plech vyložíme oblátkami a cesto vylejeme na oblátky a upečieme.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
6 žĺtkov a 20 dkg cukru vymiešať. |
![]() |
Zo 6 bielkov a 5 dkg cukru vyšľahať sneh. |
![]() |
Sneh, pomleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva po dávkach vmiešať do žĺtkovej hmoty. |
![]() |
Plech vyložíme oblátkami a cesto vylejeme na oblátky a upečieme na 180 st. cca 20-25 min. |
![]() |
PLNKA: 4 celé vajcia, 20 dkg práškového cukru vymiešame na miernom ohni, potom pridáme 1 varovú čokoládu. Zložíme z ohňa a po vychladnutí pridáme 1 celé maslo a vymiešame. |
![]() |
Povrch posýpeme na hrubo posekanými orechami. Na zákusok ešte nastrúhame čokoládu a pokrájame na rezy. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa G. (sona617) ID 78417 (27.3.2014, 20:55) |
Výborný koláčik, ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela K. (michaelles) ID 230968 (24.3.2014, 21:05) |
Prosím Vás,koľko gramov tej čokolády tam ide do tej plnky? ďakujem za info  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (31.3.2014, 20:52) |
Miška, jedna tabuľka varovej čokolády, takže 100 g  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (11.3.2014, 10:55) |
fantasticky kolacik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (12.3.2014, 20:37) |
vďaka za komentík Majka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (8.3.2014, 13:30) |
Ako dlho treba miešať vajcia s cukrom na plnku??Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 10.3.2014, 15:10) |
Zdenka, ja milujem plnky šľahané nad parou viac ako tie pudingové. A vraj vydržia aj dlhšie a môžu sa aj zamraziť (ja som to ešte neskúšala). Dáš si do hrnca dostatok vody a na to ďalší hrniec (prosím, nie plastovú misu ako ja, ktorú som dala kvôli fotke, ale po pol hodine sa mi prilepila na hrniec ) Najskôr si mixerom môžeš vymiešať plnku a potom nad parou na najnižších otáčkach šľahať. Dávaj pozor, aby sa ti hrniec v ktorom miešaš nedotýkal vody v hrnci a voda nevyvrela. Potom stačí miešať aj metličkou (ručne), asi 20-30 minút. Dobrý postup si môžeš pozrieť tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (10.3.2014, 20:40) |
Dakujem krásne za radu chcela by som koláčik vyskúšať. Dúfam,že sa podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (11.3.2014, 18:01) |
Jasné, že sa podarí, nemá sa tam čo pokaziť, jedine, žeby ti v trúbe prihorel . Táto plnka sa nezráža, len ju dobre nechaj vychladnúť pred tým, ako primiešaš maslo, lebo nebude pekne tuhá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.3.2014, 7:37) |
fantasticky vyzerá...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (8.3.2014, 12:56) |
ďakujem, mne aj mojim deťom veľmi chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 (1.3.2014, 9:34) |
presne tieto som piekla ako jeden zo svadobných koláčov, je vynikajúci. Ja som na vrch dávala kávovú plnku, je to výborná kombinácia, vrch som posypala strúhanou čokoškou - EXCLUSIVE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 6.3.2014, 14:06) |
Lucka, ja som tento koláčik niekedy dávno robievala často, veľmi nám chutil. Potom som neho zabudla, lebo teraz je na nete toľko úžasných koláčikov, od výmyslu sveta. Ale klasika je klasika a ja som si pri prezeraní mojej starej kuchárskej knihy na neho spomenula a dostala som naň takú chuť a zároveň sa mi pri jeho pečení a ochutnaní vybavovali staré časy , keď som ešte ako mladá nevesta skúšala svoje prvé recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |